Dumitru Buzatu: Cine îşi asumă destrămarea coaliţiei trebuie să îşi asume şi guvernarea. PSD să renunţe

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat, miercuri, că forţa care îşi asumă destrămarea coaliţiei ar trebui să vină la guvernare, iar PSD să renunţe la aceasta. Liderul social-democrat a afirmat că PSD încearcă să găsească o variantă pentru a duce la bun sfârşit programul de guvernare.

1161 afișări
Imaginea articolului Dumitru Buzatu: Cine îşi asumă destrămarea coaliţiei trebuie să îşi asume şi guvernarea. PSD să renunţe

Buzatu: Cine îşi asumă destrămarea coaliţiei trebuie să îşi asume şi guvernarea. PSD să renunţe

„Sunt foarte multe forţe interesate în căderea guvernului, forţele acestea care nu sunt forţe politice nu au nicio responsabilitate. Sunt formatori de opinie, sunt diverse organizaţii, nu discut de partidele de opoziţie că acesta este rolul lor, să critice guvernarea şi evident să îşi asume guvernarea dacă reuşesc să destrame o coaliţie.(...) A guverna cu un guvern minoritar la dispoziţia tuturor forţelor politice din parlament, fără să poţi forma o linie a programului pe care ţi l-ai asumat nu poate duce la vreun câştig electoral. Dacă cineva îşi asumă respnsabilitatea de a destrăma coaliţia majoritară este clar că şi PSD, ca şi componentă al acestui aliat, al coaliţiei, pentru a asigura majoritatea parlamentară, să renunţe la guvernare şi să vină cei care au propus această destrămare”, a declarat Dumitru Buzatu, la Digi24.

Liderul PSD Vaslui a adăugat că PSD vrea să găsească o variantă pentru a finaliza programul de guvernare.

„ E foarte greu pentru mine să înţeleg limbajul utilizat în ultima vreme. Am auzit chiar astăzi spunându-se că PSD este convins că nu va ieşi ALDE de la guvernare. Cum adică, cum vine treaba asta? Noi am spus un singur lucru, că noi nu vom provoca ieşirea de la guvernare. Ceea ce va face o altă formaţiune politică, componentă a coaliţiei depinde de ceea ce gândesc oamenii care alcătuiesc formaţiunea politică respectivă şi de calculele pe care şi le-au făcut. Încercăm să găsim varianta optimă pentru a fi dus la bun sfârşit acest program de guvernare. Cetăţenii români să înţeleagă după ce va guverna PNL şi USR, să poată compoara şi ei şi vor vedea cine va guverna mai bine”, a susţinut Buzatu.

Premierul Viorica Dăncilă va avea o întâlnire, miercuri, cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, au declarat surse din PSD, pentru MEDIAFAX. Discuţiile vor viza situaţia coaliţiei PSD-ALDE, după ce în ultima perioadă cele două partide s-au atacat reciproc.

Întâlnirea trebuia să înceapă la ora 18:00, la Vila Lac, însă există o întârziere, deoarece Viorica Dăncilă a avut la Palatul Victoria o întrevedere cu reprezentanţi ai Confederaţiei Naţionale a Patronatului Român.

Taguri:
buzatu,
psd,
guvern

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici