Duşa: România îşi va suplimenta şi îmbunătăţi contribuţia la Forţa de Răspuns a NATO

România îşi va suplimenta şi îmbunătăţi contribuţia la Forţa de Răspuns a NATO şi va continua procesul de operaţionalizare a Unităţii pentru Integrarea Forţelor NATO, de la Bucureşti, a spus joi ministrul Apărării Mircea Duşa, la întâlnirea cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg.

660 afișări
Imaginea articolului Duşa: România îşi va suplimenta şi îmbunătăţi contribuţia la Forţa de Răspuns a NATO

Duşa: România îşi va suplimenta şi îmbunătăţi contribuţia la Forţa de Răspuns a NATO (Imagine: Adrian Piclisan/Mediafax Foto)

"Avem în vedere un calendar ambiţios privind punerea la dispoziţia Alianţei a comandamentului de nivel divizie (HQ MND SE), care va oferi opţiuni suplimentare pentru conducerea misiunilor Alianţei în zona sudică a flancului estic aliat", a spus Duşa, conform unui comunicat al MApN, remis agenţiei MEDIAFAX.

În acest context, Duşa a subliniat "nevoia de redresare a bugetelor Apărării şi înscrierea acestora pe o tendinţă ascendentă".

La întâlnirea dintre ministrul Apărării cu secretarul general al NATO s-a discutat şi despre prezenţa militară românească în Afganistan.

"România ocupă locul al treilea în rândul aliaţilor contributori cu trupe în cadrul misiunii Resolute Support. Cei peste 650 de militari români activează pe o arie geografică largă, în nord, în centru şi în sud", a precizat Duşa, adăugând că România va manifesta "flexibilitate pentru identificarea modalităţilor de acoperire a unor eventuale deficite la nivelul procesului de generare a forţelor".

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg se află în vizită oficială la Bucureşti. El s-a întâlnit şi cu premierul interimar Gabriel Oprea şi va fi primit de preşedintele Klaus Iohannis. Stoltenberg va vizita şi sediulUnităţii pentru Integrarea Forţelor NATO (NFIU) din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici