Duşa: Toate materialele pentru alegerile parlamentare au fost trimise către secţiile de votare

Autorităţile locale au trimis secţiilor de votare toate materialele necesare pentru parlamentare, a declarat, sâmbătă, ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, precizând că listele electorale au fost puse la dispoziţia preşedinţilor secţiilor de votare cu trei zile înaintea alegerilor.

156 afișări
Imaginea articolului Duşa: Toate materialele pentru alegerile parlamentare au fost trimise către secţiile de votare

Duşa: Toate materialele pentru alegerile parlamentare au fost trimise către secţiile de votare (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Mircea Duşă a spus, la videoconferinţa cu prefecţii şi autorităţile administraţiei locale, că Minsiterul Administraţiei şi Internelor (MAI) a trimis forţele de ordine care să asigure respectarea legislaţiei privind desfăşurarea alegerilor.

Ministrul a adăugat că listele electorale au fost întocmite conform Legii 35/2008, fiind puse la dispoziţia preşedinţilor secţiilor de votare cu trei zile înainte de data alegerilor parlamentare. Duşa a precizat că Biroul Electoral Central a transmis numărul de persoane care au domiciliul în străinătate şi au vâsta peste 18 ani.

"Nimeni nu poate comenta că Ministerul Adminsitraţie şi Internelor nu a respectat legea. Poliţia Locală, Jandarmeria şi toate celelalte structuri trebuie să asigure securitatea documentelor la secţiile de votare. Consider că am luat toate măsurile ca totul să fie corect", a declarat Mircea Duşa.

Ministrul Administaţiei şi Internelor a mai precizat că a cerut ca pe o distanţă de 500 de metri în jurul secţiilor de votare să nu fie comercializate băuturi alcoolice şi să nu existe materiale electorale.

Duşa a adăugat că angajaţii instituţiilor MAI trebuie să însoţească materialele şi documentele folosite la votare spre Birourile Electorale Judeţene şi spre judecătorii.

Totodată, ministrul a reafirmat că a solicitat autorităţilor ca toate secţiile de votare să fie asigurate cu energie electrică şi termică, precizând că trebuie să existe surse alternative în cazul unor pene de curent.

Numărul total al persoanelor care au drept de vot la alegerile parlamentare este 18.248.414, conform datelor publicate de Biroul Electoral Central (BEC).

Ministrul Administraţiei şi Internelor a anunţat vineri că numărul românilor cu drept de vot care au domiciliul stabil în străinătate este de 441.769.

Mircea Duşa a precizat că în ziua alegerilor vor fi mobilizaţi peste 59.000 de angajaţi ai MAI, proveniţi din toate structurile ministerului. Dintre aceştia, 33.000 se vor ocupa de paza secţiilor şi a buletinelor de vot, în timp ce restul vor fi implicaţi în acţiuni de menţinere a ordinii publice.

Poliţia, Jandarmeria, Poliţia de Frontieră şi pompierii trebuie să asigure securitatea documentelor până la finalizarea procesului de votare, respectiv momentul predării tuturor documentelor, a mai spus Mircea Duşa.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici