Editorial Cristian Tudor Popescu despre revocarea lui Mircea Geoană: Băiatul fin

Dacă aşa se comporta Geoană în calitate de pierzător jalnic în 2009, cam ce-ar fi făcut dacă ajungea preşedinte? Puneam această întrebare cu câteva zile în urmă cititorilor Gândului. Acum ea chiar îmi dă fiori."Al doilea om în stat", cum se tot pomeneşte pe sine M.Geoană, se dovedeşte a fi ultimul om în stat şi cea mai mare lichea politică din ultimele două decenii.

1697 afișări
Imaginea articolului Editorial Cristian Tudor Popescu despre revocarea lui Mircea Geoană: Băiatul fin

Cristian Tudor Popescu (Imagine: Simona Dimitriu/Mediafax foto)

Vreme de două săptămâni a repetat cu încăpăţânare că nu renunţă la funcţia de preşedinte al Senatului pentru că vrea să ferească PSD de pierderea acestei funcţii şi adăuga că dacă un pesedist îi poate lua locul, el se dă la o parte. Marţi seară, conducerea PSD i-a făcut o ultimă propunere în acest sens: să delege prerogativele funcţiei vicepreşedintelui Senatului, pesedistul Ioan Chelaru, el rămânând formal preşedinte. Geoană a refuzat, scoţându-şi astfel la vedere făţărnicia grotescă: nu-l interesează decât să-şi păstreze cu orice preţ scaunul şi vila de protocol din str.Starostescu.

După excluderea cu un scor zdrobitor din PSD, şi-a umplut de insulte foştii colegi ca o traseistă de centură ramasă cu buzele umflate. Părintele lui politic şi naşul lui de botez ca Prostănac, Ion Iliescu, a redevenit cancerul partidului şi al ţării, iar pe cei care l-au susţinut în campania pentru prezidenţiale i-a numit" tovarăşi"- a făcut asta un ins care îşi datorează ascensiunea publică exclusiv "tovarăşilor". Mă întreb ce partid ar putea accepta un personaj care scuipă cu atâta elan în farfuria din care a mâncat.

Citeşte continuarea editorialului pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici