Editorial Cristian Tudor Popescu: PDL are nevoie de un rege

Când e vorba să aleagă între interesul de partid şi interesul naţional, politicianul român se sacrifică şi alege interesul său personal. Ştim asta de 20 de ani. O strălucită confirmare am avut sâmbătă, la Congresul PDL, unde majoritatea electorilor au votat fiecare pentru sine, şi nici măcar pe termen lung, un vot redus orbeşte la orizontul unui an. Îl votăm pe Boc deoarece e premier şi ne mai pompează bani.

1343 afișări
Imaginea articolului Editorial Cristian Tudor Popescu: PDL are nevoie de un rege

Editorial Cristian Tudor Popescu: PDL are nevoie de un rege (Imagine: Gabriela Dobos/Mediafax Foto)

Că s-ar putea ca la anul pe vremea asta să constatăm că a înţărcat bălaia, după ce pierdem cu brio alegerile locale, e nasol, dar nu se întâmplă mâine, aşa că mai bine să ne dicstram cu Paleologu şi să-l slăvim ceauşeşte pe Boc. Mai cobesc unii că s-ar putea să nu mai guvernăm şi să ajungem pe strapontine la Parlament ani mulţi după 2012, o fi, dar nouă, deşi suntem ghiftuiţi, ne e foame azi. Şi,la urma urmelor, Jupân Băsescu a zis să mergem tot cu Boc, ştie el ce face, ne mai scoate o dată la liman, cum ne-a mai scos, doar ştim că atunci când bagă lacrimi iese bine.

Băsescu, Boc, Blaga vin din PCR. Şi totuşi, PDL ajunsese la un moment dat partidul cel mai depărtat de ceauşism din genealogia FSN, FDSN, PD, PDSR, PSD.Pentru ca acum să ţină un soi de al paişpelea congres, bine "pregătit", cu o sală "aranjată" de echipa aflată la putere, cu strigaci înarmaţi cu pancarte şi lăudaci ai lui Boc care sterg amintirea lui Bobu şi Manea Manescu. Boc e perfect, e unic şi etern, iar opoziţia o punem la podea cu insulte de tractorist , ca d-na Udrea - "Nu ştiu dacă Ponta e un Năstase în pantaloni." Avertismentele lui Blaga, "Partidul nu mai funcţionează", "Ne confruntăm cu cel mai puternic adversar al nostru de până acum, conglomeratul USL, nu e de joacă" n-au fost luate în seamă. Singura problemă e, cum a zis domnul preşedinte Băsescu, să ne pregătim mai bine când ieşim pe televiziunile mogulilor. Ca şi cum populaţia ar avea nevoie să se uite la televizor , nu să meargă în piaţă ca să afle cu cât a mai crescut preţul la cartofi.

Citeşte continuarea editorialului lui Cristian Tudor Popescu pe www.gandul.info.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici