Editorial Marian Sultănoiu: Băsescu e trecutul, Antonescu nu poate fi viitorul

Mă întreb cât de mare e disperarea lui Crin Antonescu de-l duce de mânuţă în penibilul absolut. Ce credibilitate mai poate avea preşedintele unei ţări, membră NATO şi UE - lasă că ţara a bătut, ani de zile, după 90, la toate uşile, geamurile, oberlihturile şi chepengurile celor două structuri, până i s-a permis să intre, decredibilizată fiind de conducerea guvernelor criptocomuniste, producătoare de mineriade şi democraţii originale -, care, cu ton de ţăţică nevricoasă, suduie peste gard imperialismul putred şi găunos, de la Washington, până la Bruxelles şi Berlin.

2336 afișări
Imaginea articolului Editorial Marian Sultănoiu: Băsescu e trecutul, Antonescu nu poate fi viitorul

Editorial Marian Sultănoiu: Băsescu e trecutul, Antonescu nu poate fi viitorul

Ce revanşă îl mână în luptă pe un politician, încă tânăr, care, dacă n-ar fi chiulit de la şcoală şi din politică, ar fi înţeles mersul istoriei înainte, cu atât mai mult cu cât se declară a fi un activist politic de sorginte liberală? !

Este Crin Antonescu atât de obsedat de fotoliul prezidenţial, încât să poată fi manipulat, peste măsură, de interesele unor grupuri obscure? Să sperăm că nu. Dar ce explicaţie plauzibilă poate avea atunci "înfierarea" mânioasă a emisarului SUA şi a ambasadorului Americii la Bucureşti, tocmai când aceştia exprimau îngrijorarea Washington-ului faţă de manevrele neconstituţionale aplicate de guvernul de la Bucureşti? Care să fie motivul declanşării aroganţelor meschine îndreptate către Angela Merkel şi Jose Manuel Barroso, atunci când aceştia cereau dovezi ale funcţionării statului român în cadru democratic?

Gogomănia prezidenţială "ad-interim" a decretat, pe nerăsuflate, că toţi aceştia s-au lăsat influenţaţi de dezinformările lui Traian Băsescu, transmise cancelariilor occidentale pe canale numai de el ştiute. Cât să fii de derutat, încât să nu-ţi dai seama că Guvernul SUA ori Casa Albă nu fac conversaţie pe firul scurt cu garajul suspendatului, şi nici revista presei de la Bucureşti, dimineaţa, la o turcească cu caimac? Chiar să nu înţelegi, la valoarea ta de preşedinte, fie şi interimar, că ştirea exactă traversează Oceanul pe cu totul alte canale? Chiar să nu-ţi dai seama că informaţia provenită dintr-un spaţiu important din punct de vedere geostrategic, mai ales în actuala conjunctură mondială, nu poate fi interpretată după ureche, în America?

Citeşte continuarea editorialului lui Marian Sultănoiu pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici