Edward Snowden solicită cetăţenia rusă. Decizia a fost luată din motive familiale

  • Edward Snowden împreună cu soţia sa solicită cetăţenia rusă
  • Venirea pe lume a primului copil a stat la baza deciziei fostului agent NSA
  • Informatorul spune că vrea să evite separarea de familie „într-o eră a pandemiilor şi a frontierelor închise
700 afișări
Imaginea articolului Edward Snowden solicită cetăţenia rusă. Decizia a fost luată din motive familiale

Sursa foto: profimedia

Fostul angajat al Agenţiei Naţionale de Securitate a SUA, Edward Snowden, a anunţat prin intermediul Twitter că el şi soţia sa solicită cetăţenia rusă. Cuplul este în aşteaptarea primului lor copil, un băiat, care este programat să vină pe lume în decembrie. Snowden a dezvăluit că nu doreşte să rupă legătura famială, aşa cum s-a întamplat în cazul părinţilor.

”După ani de separare de părinţi, soţia mea şi cu mine nu dorim să fim separaţi de fiul nostru. De aceea, în această eră a pandemiilor şi a frontierelor închise, solicităm dublă cetăţenie, americană-rusă. Lindsay şi cu mine vom rămâne americani, ne vom creşte fiul cu toate valorile Americii pe care o iubim - inclusiv libertatea de a spune ce gândeşte. Şi aştept cu nerăbdare ziua în care mă voi putea întoarce în Statele Unite, astfel încât întreaga familie poate fi reunită. Cea mai mare dorinţă a noastră este ca, oriunde trăieşte fiul nostru, să se simtă ca acasă.", afirmă Snowden.

Cererea de cetăţenie a lui Snowden vine la doar câteva săptămâni după ce i s-a acordat rezidenţa permanentă în Rusia. El beneficiază de o reformă a imigraţiei semnată în lege de Vladimir Putin la începutul acestui an, care permite străinilor să primească paşaportul rus fără a fi nevoie să renunţe la cetăţenia propriei ţări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici