Elena Udrea: Cer deputaţilor un aviz favorabil. Nu voi discuta fondul cauzei ”Gala Bute”. Toţi adversarii abia aşteptă să fac o greşeală

Deputatul Elena Udrea a declarat miercuri, înainte de şedinţa Comisiei juridice în care se discută solicitarea de începere a urmăririi sale penale, că va cere deputaţilor să dea un aviz favorabil şi nu va veni în Parlament să-şi susţină cauza.

806 afișări
Imaginea articolului Elena Udrea: Cer deputaţilor un aviz favorabil. Nu voi discuta fondul cauzei ”Gala Bute”. Toţi adversarii abia aşteptă să fac o greşeală

Elena Udrea (Imagine: Dragos Savu/Mediafax Foto)

"În niciun caz n-o să mă dezic de ceea ce am susţinut zece ani, de susţinerea justiţiei. Voi cere comisiei să dea un aviz favorabil", a precizat Udrea.

Udrea a spus că, dacă îşi dădea demisia din Parlament, trebuia ca preşedintele Iohannis să dea aviz pentru începerea urmăririi sale penale adăugând: "un fost ministru de avid nu scapă".

E a spus că nu va veni în Parlament să-şi susţină cauza în niciun fel.

"Nu voi veni în Parlament să-mi susţin cauza în niciun fel. Voi solicita astăzi la comisie şi în mod public tuturor colegilor din Parlament să facă ceea ce trebuie să facă în cazul în care justiţia solicită un aviz, să dea un aviz favorabil", a adăugat Udrea.

Fostul ministru al Dezvoltării a adăugat că toţi adversarii săi abia aşteaptă să facă o greşeală şi că, în consecinţă, nu ia în calcul să discute pe fondul cauzei „Gala Bute”, fiind sub control judiciar.

Solicitată să comenteze acuzaţiile pe care i le aduc procurorii privind comiterea unei ilegalităţi prin faptul că a cerut opt milioane de lei pentru activităţi de publicitate de care ministerul nu avea nevoie, Udrea a răspuns: ”Haideţi să vedem dosarul. Doi la mână: în nici într-un caz eu nu voi intra pe fondul cauzei. Sunt sub control judiciar şi toţi adversarii abia ar aştepta să fac o greşeală. Deci nu voi discuta pe fondul cauzei”.

În ceea ce priveşte acuzaţiile pe care procurorii i le aduc referitoare la ilegalitatea OUG în cazul „Galei Bute”, Udrea a spus că va da un răspuns după ce va vedea dosarul.

„Haideţi să văd dosarul şi după aceea vă spun. Un lucru este clar: de patru ani de zile auzim că în gala Bute EElena Udreaar fi luat şpagă. Ei, uitaţi că, în mod oficial, după patru ani, nici măcar procurorii nu spun aşa ceva. Acuzaţia este că am vrut să aibă loc meciul lui Bute la Bucureşti şi că am făcut mai mult efort pentru ca acest eveniment să se întâmple decât alţi colegi miniştri care au fost la fel de doritori  să se întâmple acest eveniment sau decât alţii care au fost implicaţi în organizarea lui”, a spus Udrea.

Ea a arătat că, iniţial, în Guvern s-a dorit ca această gală să fie organizată de Guvern prin ministrul Dezvoltării.

„Pentru că ministerul nu avea în atribuţii organizarea de evenimente sportive, a fost adoptată soluţia ca participarea ministerului să fie prin promovarea României prin imaginea marelui sportiv Lucian Bute”, a spus Udrea.

Ea a mai spus, răspunzând unei întrebări, că nu mai ţine minte în totalitate şedinţa de Guvern în care a fost adoptată respectiva OUG, dar că în mod sigur preşedintele Traian Băsescu nu a fost la discuţiile legate de „Gala Bute”.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor s-a întrunit pentru a discuta cererea DNA pentru începerea urmăririi penale a lui Udrea în cazul ”Gala Bute”.

Şedinţa comisiei s-a desfăşurat cu uşile închise.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici