Elena Udrea o dă în judecată pe Olguţa Vasilescu

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a anunţat, vineri, că a depus o cerere de chemare în judecată a senatorului PSD Lia Olguţa Vasilescu, pentru acuzaţiile extrem de grave formulate la adresa sa în presă, şi cere daune morale de 100.000 de lei.

345 afișări
Imaginea articolului Elena Udrea o dă în judecată pe Olguţa Vasilescu

Elena Udrea o dă în judecată pe Olguţa Vasilescu (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Datorită unor acuzaţii extrem de grave formulate în mass-media de Olguţa Vasilescu la adresa mea, acuzaţii care nu au niciun fundament real, dar care mi-au adus importante prejudicii morale, am depus la Judecătoria Sectorului 5, o cerere de chemare în judecată a acesteia", a anunţat Udrea, într-o declaraţie remisă, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

Elena Udrea precizează că prin această acţiune a cerut instanţei "să dispună obligarea pârâtei la plata sumei de 100.000 de lei, cu titlu de despăgubiri civile", pentru prejudiciul moral pe care aceasta i l-a adus.

"Prin aceeaşi cerere de chemare în judecată, am cerut instanţei să o oblige pe pârâta la publicarea, pe propria cheltuială, în trei ziare cu acoperire naţională, a hotărârii judecătoreşti pronunţate în cauza la care am făcut referire", menţionează Elena Udrea.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului aminteşte că atât în emisiunea "Realitatea zilei" difuzată de postul de postul Realitatea TV în seara zilei de 3 martie, cât şi în 4 martie 2010, în emisiunea "Sinteza zilei" difuzată de postul Antena 3, "pârâta Olguţa Vasilescu a făcut o serie de afirmaţii mincinoase şi denigratoare" cu privire la o presupusă legătură a sa cu arestarea primarului Craiovei.

"Efectul preconizat de pârâtă prin lansarea unor acuzaţii de o asemenea gravitate este uşor de intuit: cele mai multe mijloace de informare - atât scrise, cât şi audio-vizuale au preluat afirmaţiile incriminatoare. Aşa cum rezultă din chiar conţinutul afirmaţiilor pârâtei, aceasta nu îşi poate proba afirmaţiile. Deşi recunoaşte neechivoc că afirmaţiile sale sunt bazate pe zvonuri, pârâta nu poate proba nici măcar existenţa acelor zvonuri. De altfel, nu pot exista asemenea probe deoarece, aşa cum am mai afirmat, nu am nicio legătură cu arestarea primarului Craiovei, după cum nu am nicio legătură cu vreuna dintre firmele cu interese de afaceri în respectiva zonă", susţine Elena Udrea.

Ea mai precizează că, având în vedere informaţiile nereale vehiculate în mod constant prin intermediul presei, informaţii care i-au adus importante prejudicii morale, a decis să sprijine înfiinţarea unei fundaţii care să militeze pentru independenţa editorială a jurnaliştilor în raport cu patronii trusturilor de presă şi pentru profesionalism în mass-media din România.

"Suma de 100.000 de lei pe care o pretind drept despăgubire pentru prejudiciile morale produse prin acuzaţiile mincinoase formulate la adresa mea de Olguţa Vasilescu pe mai multe posturi de televiziune va fi donată acestei fundaţii pentru îndeplinirea obiectivelor sale", adaugă Udrea.

Ea ţine să precizeze că, aşa cum a anunţat, va da în judecată pe oricine încearcă să îi afecteze "onoarea şi reputaţia" prin intermediul mass-media, iar sumele pe care le va solicita cu titlu de despăgubire vor fi folosite în acelaşi scop.

Procesul începe în 8 iunie, la Judecătoria sectorului 5 Bucureşti.

Senatorul PSD Olguţa Vasilescu a sugerat, săptămâna trecută, într-o emisiune la Realitatea TV, că ar exista o legătură între arestarea primarului Craiovei, Antonie Solomon (PDL), şi faptul că "firmele Elenei Udrea" care lucrau în Craiova ar fi fost "scoase de pe piaţă".

"De două săptămâni circula un zvon în Craiova că Antonie Solomon va da cu subsemnatul la DNA. Nu se ştia că va fi şi arestat chiar cu cătuşe, pentru că de câteva săptămâni au fost scoase de pe piaţă firmele doamnei Udrea care lucrau în Craiova. Firmele doamnei Udrea au lucrat în Craiova mult timp. Acum au intrat alte firme pe piaţă", a afirmat Olguţa Vasilescu.

Udrea a intervenit în emsiune, respingând acuzaţiile lui Vasilescu şi avertizând că s-ar putea adresa instanţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici