Eliminarea pensiilor speciale ţine de votul Parlamentului. Raluca Turcan: Ministerul Muncii are în vedere „câteva variante de abordare”

  • Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a spus că la Minister există mai multe variante pentru eliminarea pensiilor speciale.
  • Acestea vor fi puse la dispoziţia grupului de lucru constituit în acest sens la nivelul coaliţiei de guvernare.
  • Raluca Turcan: În România sunt aproximativ 9.600 de beneficiari de pensii speciale şi 4,9 milioane de pensionari din sistemul public care primesc suma medie de 1.500 de lei.
1237 afișări
Imaginea articolului Eliminarea pensiilor speciale ţine de votul Parlamentului. Raluca Turcan: Ministerul Muncii are în vedere „câteva variante de abordare”

Ministrul Muncii susţine că în România sunt aproximativ 9.600 de beneficiari de pensii speciale, care au pensii, în medie, de 9.500 de lei.

„Avem şase alte legi speciale, cu excepţia celor ocupaţionale din sectorul de apărare şi ordine publică, unde există inechităţi destul de mari şi aici mi-aş dori să văd acţiunea politică parlamentară a tuturor celor care s-au concentrat pe pensiile parlamentarilor, pentru că avem aproximativ 9.600 de beneficiari de pensii speciale care au pensia medie de aproximativ 9.500 de lei, în timp ce 4,9 milioane de pensionari din sistemul public de pensie au o pensie medie de 1.500 de lei. Dintre aceştia, aproximativ 2,5 milioane trăiesc sub pensia medie”, a declarat sâmbătă Raluca Turcan.

Aceasta a spus că la nivelul coaliţiei s-a constituit un grup de lucru pentru eliminarea pensiilor speciale.

„Noi vom pune la dipoziţie câteva variante de abordare a pensiilor speciale, însă ţine de votul Parlamentului, pentru că lucrul acesta se face prin proiect de lege, dezbatere parlamentară şi mi-aş dori să se întâmple cât mai repede. (...) La nivelul coaliţiei s-a anunţat un grup de lucru pe pensii speciale şi în acest grup de lucru noi vom trimite variantele făcute de minister”, a spus Raluca Turcan.

Ministrul Raluca Turcan a mai declarat sâmbătă că proiectul care vizează interzicerea cumulului pensiei cu salariul în sistemul public este aproape finalizat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici