Emisiune de timbre şi un plic cu chipul lui Quintus, lansate la aniversarea Senatului

Romfilatelia a lansat, marţi, o emisiune de timbre cu ocazia aniversării Senatului, dar şi un plic cu chipul liberalului Mircea Ionescu-Quintus, cel mai în vârstă fost preşedinte al Senatului, surpriză făcută acestuia de actualul preşedinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

178 afișări
Imaginea articolului Emisiune de timbre şi un plic cu chipul lui Quintus, lansate la aniversarea Senatului

Mircea Ionescu-Quintus (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)

Lansarea a avut loc în Salonul oficial al Senatului, unde fost invitaţi să ciocnească o cupă cu şampanie cei care au participat la şedinţa festivă a acestei Camere. Printre cei prezenţi s-au numărat actuali senatori, preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, fostul preşedinte Emil Constantinescu şi fostul preşedinte al Senatului Petre Roman.

Călin Popescu Tăriceanu a dezvelit machetele reprezentând timbrele lansate de Romfilatelia cu ocazia aniversării Senatului. El a dat mâna cu Mircea Ionescu Quintus, prezent la eveniment. Înainte de a fi introdusă în circulaţie emisiunea de mărci poştale dedicată împlinirii a 150 de ani de la înfiinţarea Senatului, Quintus a fost invitat să o ştampileze.

Plicul dedicat lui Mircea Ionescu Quintus, lansat marţi, are tipărit chipul acestuia şi epigrama "În două secole… legate/ Mircea Ionescu Quintus/ A ajuns, cu sănătate/ Senior senator Primus".

"La una dintre percheziţiile care mi s-au făcut înainte de arestările prin care am trecut, s-a găsit unul din clasoarele mele, în care aveam, în ordine cronologică, şi perioada legionară (…). Cineva care a căutat acolo, unul mai prostănac îi spune şefului care ne percheziţiona pe noi «Gata, am găsit! A fost legionar!», la care, şeful lui, mai deştept, i-a spus: «Dă-l în mă-sa! Acesta a fost liberal»", le-a spus Mircea Ionescu-Quintus celor prezenţi.

Toţi cei care au participat la şedinţa festivă prilejuită de împlinirea a 150 de ani de la înfiinţarea Senatului au primit, marţi, o plachetă aniversară, şi două albume – unul cu istoria Senatului şi altul cu personalităţi care au făcut şi fac parte din această Cameră.

Călin Popescu Tăriceanu a fost criticat, recent, în mai multe rânduri, de Mircea Ionescu Quintus pentru poziţiile acestuia legate de PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici