Erdogan: Cred că sprijinul României pentru aderarea Turciei la UE va fi şi mai hotărât

Preşedintele turc, Recep Erdogan, a apreciat, miercuri, la Bucureşti, că sprijinul României pentru aderarea Turciei la UE va fi "şi mai hotărât" în perioada următoare, în timp ce preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că şi Turcia şi Uniunea Europeană ar avea de câştigat din această aderare.

497 afișări
Imaginea articolului Erdogan: Cred că sprijinul României pentru aderarea Turciei la UE va fi şi mai hotărât

Erdogan: Cred că sprijinul României pentru aderarea Turciei la UE va fi şi mai hotărât (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"România susţine Turcia în procesul de aderare la Uniunea Europeană. Cred că atât UE cât şi Turcia ar avea de câştigat în toate domeniile, de la dezvoltare economică la stabilitatea regională, în urma integrării europene a Turciei", a declarat, miercuri, la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul unei conferinţe comună de presă cu preşedintele turc, Recep Erdogan, aflat în vizită la Bucureşti.

La rândul său, liderul de la Ankara a mulţumit României pentru acest sprijin. "Cred că în perioada următoare sprijinul României va fi şi mai hotărât în acest proces de aderare al Turciei la UE", a afirmat Recep Tayyip Erdogan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici