Eugen Tomac, consilier de stat la Cotroceni, candidat ARD în colegiul 2 Diaspora - surse

Consilierul de stat la Administraţia Prezidenţială Eugen Tomac, fost secretar de stat pentru românii de pretutindeni, va candida din partea PDL pe listele ARD pentru un loc de deputat în Colegiul 2 Diaspora, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse politice.

467 afișări

De asemenea, potrivit unor surse ARD, în discuţie ar fi şi posibilitatea candidaturilor pe listele Alianţei şi ale altor consilieri de la Palatul Cotroceni, respectiv Cristian Diaconescu, Bogdan Drăgoi şi Daniel Funeriu.

Contactaţi de MEDIAFAX, cei trei consilieri prezidenţiali au infirmat fiecare că se pregătesc pentru a candida pe listele ARD.

Tomac este din mai 2012 consilier de stat la Palatul Cotroceni, însărcinat cu problemele pentru românii din diaspora, după ce şi-a dat demisia, în urma căderii Guvernului Ungureanu, din funcţia de secretar de stat şi şef al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni (DRP). El a ocupat postul de la DRP încă din 2009, fiind membru al PDL.

Tomac, în vârstă de 31 de ani şi originar din sudul Ucrainei, a mai candidat şi în noiembrie 2008 pe lista PDL pentru locul de deputat în Colegiul 2 Diaspora, în care este inclusă şi Republica Moldova, însă nu a obţinut intrarea în Cameră.

Potrivit surselor citate, candidatura acestuia în colegiul menţionat este considerată una "firească", având în vedere activitatea acestuia de durată alături de preşedintele Traian Băsescu, el fiind şi înainte de 2008 consilier personal al şefului statului. Băsescu are încă o cotă foarte mare de popularitate în Republica Moldova.

Cristian Diaconescu, fost ministru al Justiţiei şi fost ministru de Externe, a mai fost senator ales pe listele PSD în legislaturile 2004-2008 şi 2008-2012, din 2010 el plecând din PSD şi alăturându-se UNPR, aliată la guvernare a PDL până în aprilie 2012. El a fost numit consilier prezidenţial în mai 2012.

Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei în Guvernul Boc între 2009 şi 2012, a mai fost europarlamentar PDL între 2008 şi 2009.

Bogdan Drăgoi, în vârstă de 32 de ani, fost ministru al Finanţelor în Guvernul Ungureanu, a mai ocupat funcţii de secretar de stat la Ministerul Finanţelor, el fiind şi director general în Primăria Capitalei în mandatul lui Adriean Videanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici