Eugen Tomac: "Criza de energie a produs un şoc fără precedent în toată economia"

Criza de energie a produs un şoc fără precedent în toată economia, afirmă eurodeputatul Eugen Tomac: „Prin urmare, acum, prioritatea zero este să facem tot posibilul pentru a evita creşterea necontrolată a preţurilor la produsele alimentare”.

185 afișări
Imaginea articolului Eugen Tomac: "Criza de energie a produs un şoc fără precedent în toată economia"

Eugen Tomac: "Criza de energie a produs un şoc fără precedent în toată economia"

„Criza de energie a produs un şoc fără precedent în toată economia. Prin urmare, acum, prioritatea zero este să facem tot posibilul pentru a evita creşterea necontrolată a preţurilor la produsele alimentare”, transmite Eugen Tomac.

El afirmă că Guvernul are obligaţia să ia urgent o serie de măsuri curajoase pentru a proteja populaţia în faţa inflaţiei şi pentru a limita scumpirea alimentelor.

Oricât de complicată ar fi decizia şi oricât de mult ar afecta bugetul, cred că în acest an trebuie eliminat TVA-ul la produsele alimentare de bază. Doar aşa putem evita un dezastru în următoarele luni. Este esenţial ca cetăţenii să îşi poată permite să se hrănească decent, iar pentru asta, produsele alimentare trebuie să iasă de pe poarta fabricilor la preţuri mai mici. Sunt măsuri necesare, ele nu trebuie privite cu suspiciune. Veniturile românilor sunt incomparabil mai mici decât ale cetăţenilor ţărilor vest europene, prin urmare avem nevoie de decizii îndrăzneţe pentru a-i ajuta. Creşterea rapidă a preţurilor va avea, fireşte, un impact social puternic.Trebuie notificată Comisia Europeană şi acţionat acum”, conchide Tomac.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici