Eugen Tomac: Opoziţia trebuie să vină cu o alternativă de Guvern

Eugen Tomac a declarat, în contextul pregătirii unei moţiuni de cenzură în Parlament, că partidele din opoziţie trebuie să vină cu o alternativă "credibilă" la actuala guvernare, prin propunerea unui premier şi miniştri ai Justiţiei, Afaceri Externe, Educaţie, Sănătate.

97 afișări
Imaginea articolului Eugen Tomac: Opoziţia trebuie să vină cu o alternativă de Guvern

Eugen Tomac: Opoziţia trebuie să vină cu o alternativă de Guvern

"Deoarece Opoziţia pregăteşte o moţiune de cenzură, PMP cere ca partidele de opoziţie să vină în faţa românilor cu o alternativă credibilă, cu un nume pentru viitorul prim-ministru, cu nume pentru portofoliul justiţie, nominalizări pentru portofoliile de Externe, Educaţie, Sănătate. Aceste lucruri au fost discutate astăzi (miercuri-n.red.)", a afirmat Eugen Tomac, miercuri, după consultările de la Cotroceni.

El a completat că PMP va vota moţiunea de cenzură, iniţiată de partidele din opoziţie, la adresa actualului Guvern.

"Noi vom vota moţiuna de cenzură. Avem nevoie de un mesaj de unitate clar şi o alternativă credibilă pentru că doar aşa poate trece moţiunea. Consider că dacă Opoziţia unită va reuşi rapid să atingă aceste criterii, avem şanse mari ca să trimitem Guvernul Dăncilă acasă. Parte din cei din PSD sunt nemulţumiţi, au spus-o public. Noi suntem pregătiţi să votăm moţiunea, dar credem că pentru o reuşită cât mai mare avem nevoie de această poză în care să arătăm că avem o alternativă", a conchis liderul PMP.

Liderul UDMR, Kelemn Hunor, a declarat, marţi, că în acest moment nu există o majoritate parlamentară calculată a Opoziţiei cu susţinerea partidului său pentru a trece o moţiune de cenzură la adresa Guvernului. El a spus că UDMR va susţine demersul.

Anterior, Dan Barna a anunţat că i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis, la consultările de la Cotroceni, că moţiunea de cenzură a opoziţiei va fi depusă cel mai probabil săptămâna viitoare. Delegaţia USR a discutat cu şeful statului şi despre scenariile de după moţiune cu privire la guvernare.

PNL a anunţat că va iniţia o moţiune de cenzură la adresa Guvernului. Politicienii liberali au transmis că o moţiune de cenzură este pregătită în această perioadă şi speră să obţină sprinjinul partidelor din opoziţie.

Taguri:
moţiune,
pmp,
guvern

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici