Eurodeputat român: Ne aflăm în plin război cu arme non-militare

Este necesară înfiinţarea unui post de Comisar pentru combaterea dezinformării pentru a combate propaganda regimului Putin, spune, în plenul Parlamentului European, eurodeputatul Eugen Tomac: „Ne aflăm în plin război cu arme non-militare”.

874 afișări
Imaginea articolului Eurodeputat român: Ne aflăm în plin război cu arme non-militare

Eurodeputat român: Ne aflăm în plin război cu arme non-militare

„Ne aflăm în plin război, ceea ce se întâmplă astăzi se numeşte război cu arme non-militare, iar în spatele acestui atac la adresa statelor noastre stă un actor statal care finanţează, promovează şi sprijină, în mod sfidător, orice provocare antieuropeană. Ei creează ştiri false, ei manipulează, ei dezinformează. Este în ADN-ul Kremlinului de mai bine de un secol să semene teamă prin minciună, prin teroare, încălcând în mod constant toate regulile, subminând democraţia şi anulând drepturile omului ori de câte ori i-o cere interesul lui Putin. Şi-a creat un instrument, finanţat direct de stat - Sputnik, emite în toată Uniunea Europeană, în toate limbile. Acest site este oglinda a ceea ce gândeşte şi promovează Guvernul rus”, afirmă în plenul Parlamentului European eurodeputatul Eugen Tomac.

El cere o acţiune fermă din partea Uniunii Europene.

„Ce trebuie să se mai întâmple ca să începem să acţionăm mai ferm? Peste câteva zile sunt alegeri în Republica Moldova, un stat asociat UE, unde Putin şi-a creat partide, peste douăzeci de instituţii media şi încearcă, în mod disperat, să câştige alegerile pentru a ţine captiv acest stat locuit de români, aşa cum a făcut-o până în prezent. Fac apel, pe această cale, către cetăţenii R. Moldova: ieşiţi la vot - este pentru prima dată când, în mod real, puteţi scăpa de influenţa nefastă a Moscovei. Răspunsul Uniunii trebuie să fie puternic şi sunt necesare câteva decizii rapide şi curajoase pentru a ne apăra în acest război sofisticat, pe care avansul tehnologic l-a adus la un nivel nemaiîntâlnit. Mediul online este plin de platforme, site-uri şi alte instrumente conexe ce urmăresc dezinformarea cetăţenilor Uniunii Europene. Întreaga arhitectură de apărare în faţa acestei ameninţări trebuie regândită şi sunt necesare următoarele măsuri: - înfiinţarea unui post de Comisar pentru combaterea dezinformării şi apărarea democraţiei; - crearea unui fond de un miliard de euro pentru combaterea dezinformării pentru a susţine presa din toate statele membre şi statele asociate; - crearea unor instituţii media în fiecare stat membru şi stat asociat pentru a promova în toate limbile viziunea şi politicile şi pentru a combate oficial pe posturile noastre de televiziune, radio şi platforme online toată propaganda antieuropeană. Doar aşa putem fi eficienţi şi apăra democraţia şi libertatea”, conchide Tomac.

Alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova urmează să aibă loc duminică, 11 iulie 2021, după ce preşedinta Maia Sandu a dizolvat legislativul la 28 aprilie 2021.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici