Victor Negrescu: „Cercetarea lipseşte din priorităţile Guvernului, iar în PNRR este subfinanţată”

Cercetarea lipseşte din priorităţile guvernului, spune europarlamentarul PSD, Victor Negrescu. El adaugă că fondurile pentru cercetare au fost tăiate în bugetul naţional, iar în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă cercetarea este subfinanţată, deşi trebuia să fie o prioritate.

191 afișări
Imaginea articolului Victor Negrescu: „Cercetarea lipseşte din priorităţile Guvernului, iar în PNRR este subfinanţată”

Europarlamentar: „Cercetarea lipseşte din priorităţile Guvernului, iar în PNRR este subfinanţată”

Victor Negrescu a scris, joi, pe Facebook, faptul că cercetarea românească este pusă pe butuci de un Guvern despre care spune că este „incapabil să protejeze interesele ţării”.

„Ne-au minţit că au relaţii foarte bune în străinătate, că vor moderniza România, dar au distrus cel mai important proiect european de cercetare iniţiat de ţara noastră. Cu o aroganţă ieşită din comun, necunoscutul ministru al cercetării, domnul Ciprian Teleman, ne spune astăzi că nu este un eşec faptul că România a fost exclusă din continuarea proiectului paneuropean de cercetare Extreme Light Infrastracture (ELI) deşi ţara noastră a iniţiat programul care a condus la construcţia Laserului de la Măgurele. Acesta recunoaşte că au eşuat demersurile diplomatice făcute de Guvernul actual, fără să ne spună ce au făcut exact în acest sens, în timp ce consilierul premierului responsabil de subiect, domnul Sorin Costreie, recunoaşte că vina aparţine actualilor guvernanţi pentru că au trimis solicitarea prea târziu”, spune Negrescu.

Potrivit eurodeputatului, cercetarea lipseşte din priorităţile guvernului.

„Fondurile pentru cercetare au fost tăiate în bugetul naţional, iar în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă cercetarea este sub-finanţată deşi trebuia să fie o prioritate”, adaugă Victor Negrescu.

Acesta va interpela Comisia Europeană cu privire la acest subiect pentru a se asigura că România o să poată să se asocieze proiectului, fără sincope şi cu drepturi depline, în cel mai scurt timp.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici