Europarlamentar: PNRR este pierdut precum scrisoarea din comedia lui I.L. Caragiale

Planul este pierdut precum scrisoarea din comedia lui I.L. Caragiale, spune europarlamentarul PSD Victor Negrescu: „Au citit o foaie dar nu ne-au arătat nimic. Mai sunt câteva zile până la depunerea planului şi nu au fost în stare să prezinte opiniei publice nimic”.

193 afișări
Imaginea articolului Europarlamentar: PNRR este pierdut precum scrisoarea din comedia lui I.L. Caragiale

Europarlamentar: PNRR este pierdut precum scrisoarea din comedia lui I.L. Caragiale

„Planul este pierdut precum scrisoarea din comedia lui I.L. Caragiale. Au citit o foaie dar nu ne-au arătat nimic. Mai sunt câteva zile până la depunerea planului şi nu au fost în stare să prezinte opiniei publice nimic. Nici măcar nu ne-au spus cifrele complete. Au uitat să ne spună ce fac cu 5,5 miliarde de euro”, transite eurodeputatul social-democrat Victor Negrescu.

El prezintă „minciunile din declaraţiile Guvernului de la Parlament”.

„Au spus că prezintă planul dar nici măcar astăzi, nu au publicat documentul. Acesta nu este transparenţă. Au spus că vor lua toţi banii dar mecanismele de implementare nu permit acest lucru. Au spus că politica lor de austeritate este cerută de la Bruxelles. Fals. Ei s-au dus cu un to-do-list. PNL-USR vor îngheţarea veniturilor şi creşterea taxelor. Au spus că s-au dus să negocieze planul la Bruxelles deşi planul nu e gata nici măcar acum. Au spus că sprijină toate zonele din România dar fondurile sunt politizate, nu cuprind toate regiunile şi ignoră mediul rural. Au spus că sprijină economia dar au uitat să ofere granturi companiilor sau să sprijine IMM-urile afectate de pandemie. Au uitat de agricultură sau HORECA. Au spus că autostrăzile finanţate trec Carpaţii dar tronsoanele finanţate nu cuprind acele porţiuni de drum. Realitatea este că niciun parlamentar prezent la şedinţă nu a văzut planul. Partidul Social Democrat se luptă pentru ca România să atragă cele 29,2 miliarde de euro dar nu poate susţine planul guvernului pentru că este incoerent şi nu oferă perspective de dezvoltare”, conchide Negrescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
negrescu,
pnrr,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici