Europarlamentar PSD, despre vizita lui Cîţu: A zis una la Bruxelles, alta la Bucureşti

  • Europarlamentarul Victor Negrescu, vicepreşedinte PSD spune că „Guvernul a zis una la Bruxelles, şi ne spune alta la Bucureşti”
12218 afișări
Imaginea articolului Europarlamentar PSD, despre vizita lui Cîţu: A zis una la Bruxelles, alta la Bucureşti

Europarlamentar PSD, despre vizita lui Cîţu: A zis una la Bruxelles, alta la Bucureşti

„La Bruxelles, au spus că nu mai este actual planul naţional de redresare trimis de guvernul PNL. La Bucureşti, ne spun că vor construi planul pornind de la prima formă respinsă de Comisia Europeană. La Bruxelles, au spus că vor face reforme şi că nu vor tăia niciun ban. La Bucureşti, ne-au transmis că vor tăia salariile şi pensiile promise prin lege şi că vor promova un buget de austeritate”, spune, duminică, pe Facebook, vicepreşedintele PSD Victor Negrescu, europarlamentar.

Negrescu mai acuză că în vizita reprezentanţilor guvernamentali la Bruxelles, au spus că viitorul plan de redresare va corespunde strict cerinţelor europene.

„La Bucureşti, ne spun că au negociat, fără să spună că investiţiile în infrastructură şi în reţelele de gaz, ca formă de energie tranzitorie, erau introduse deja în ghidul prezentat de Comisia Europeană”, adaugă Negrescu.

Despre problemele din sănătate şi educaţie, europarlamentarul PSD spune că guvernanţii au prezentat, la Bruxelles, un buget cu tăieri semnificative pe zona de sănătate şi educaţie, în vreme ce la Bucureşti, „ne spun exact contrariu deşi bugetul arată tăieri”.

„La Bruxelles, au spus că va fi aprobată imediat legislaţia specifică resurselor proprii. La Bucureşti, solicită în conferinţă de presă intervenţia şefilor PNL şi USR de la Parlament, demonstrând că de fapt nu se vorbise nimic înainte să se asume acest lucru în discuţiile cu oficialii europeni. La Bruxelles, au spus că este un buget de redresare. La Bucureşti, bugetul indică doar o mică creştere pe zona de investiţii, după ce, tot dreapta a făcut ca în anul 2020 nivelul de implementare a bugetelor investiţionale să fie foarte redus”, adaugă Victor Negrescu.

Acesta concluzionează că „prin prisma acestui dublu limbaj, raportul de ţară elaborat de Comisia Europeană se anunţă dezastruos”.

Premierul Florin Cîţu a fost, joi şi vineri, la Bruxelles, unde s-a întâlnit cu mai mulţi lideri europeni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici