Europarlamentar PSD: Forţarea demisiei preşedintelui ales al PSD e nocivă pentru partid şi guvernare

Eurodeputatul PSD, Răzvan Popa, a declarat că orice tentativă de forţare a demisiei a lui Liviu Dragnea de la şefia PSD, este nocivă atât pentru formaţiunea social-democrată, cât şi pentru guvernare şi că dezbaterile trebuie purtate în interiorul partidului, nu în spaţiul public.

183 afișări
Imaginea articolului Europarlamentar PSD: Forţarea demisiei preşedintelui ales al PSD e nocivă pentru partid şi guvernare

Europarlamentar PSD: Forţarea demisiei preşedintelui ales al PSD e nocivă pentru partid şi guvernare

"Orice partid viu are dezbateri interne despre direcţie, despre agendă, despre lideri. Personal cred ca aceste dezbateri este bine să le purtăm în interior, şi nu în spaţiul public. Pentru că oamenii ne-au votat cu o agendă clară, cu un program de guvernare amplu, cu o listă de priorităţi pe care în nici un caz nu trebuie să le schimbăm. Românii vor de la noi soluţii pentru creşterea nivelului de trai, pentru menţinerea guvernării, pentru reducerea sărăciei şi punerea în aplicare a măsurilor din programul nostru. Cred că asta este ceea ce ar trebui să conteze şi să primeze în orice dezbatere", a afirmat europarlamentarul PSD, Răzvan Popa, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Acesta mai susţine că scrisoarea prin care se solicită demisia lui Dragnea din funcţia de preşedinte al PSD şi al Camerei Deputaţilor duce la "tensiuni inadmisibile" care riscă să escaladeze în atitudini nocive guvernării şi coaliţiei.

"Tentativa de forţare a demisiei preşedintelui ales al PSD este nocivă pentru partid şi pentru guvernare. Scrisoarea prin care se solicită o demisie imediată din funcţiile de preşedinte PSD şi preşedinte al Camerei Deputaţilor a lui Liviu Dragnea aduce partidul într-o stare de dispută şi tensiune inadmisibile, care riscă să degenereze în partizanate şi atitudini absolut nocive guvernării şi majorităţii politice actuale. Unul din atuurile care definesc PSD este solidaritatea, iar programul de guvernare trebuie dus mai departe", a completat Răzvan Popa.

Conducerea lărgită a PSD se reuneşte, vineri, într-o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional care se va desfăşura în Parlament, de la ora 12.30, pentru a dezbate "Declaraţia privind Starea Partidului Social Democrat".

Documentul propune 19 măsuri, printre care demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al PSD şi din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, precum şi asigurarea interimatului conducerii partidului de către premierul Viorica Dăncilă până la organizarea unui Congres Extraordinar, în prima parte a anului 2019.

Declaraţia este semnată de un „Comitet de iniţiativă” format din Paul Stănescu, vicepreşedinte al PSD, viceprim-ministru şi ministru al Dezvoltării, Gabriela Firea, vicepreşedinte al PSD şi primar general al Capitalei şi Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte al PSD şi vicepreşedinte al Senatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici