Europarlamentarul Cristian Buşoi: România trebuie să folosească fondurile şi programele europene pentru adaptarea la noua eră digitală

  • Europarlamentarul Cristian Buşoi spune că România trebuie să folosească fondurile şi programele europene pentru adaptarea la noua eră digitală
  • Cristian Buşoi: România trebuie să folosească fondurile şi programele europene pentru adaptarea la noua eră digitală
112 afișări
Imaginea articolului Europarlamentarul Cristian Buşoi: România trebuie să folosească fondurile şi programele europene pentru adaptarea la noua eră digitală
Europarlamentarul Cristian Buşoi, preşedintele Comisiei pentru Industrie, Cercetare şi Energie (ITRE) din Parlamentul European, spune că România trebuie să folosească fondurile şi programele europene pentru adaptarea la noua eră digitală, după o discuţie cu comisarul pentru Piaţa Internă şi Digitală, Thierry Breton.
 
În contextul pandemiei de COVID-19, deja foarte mulţi cetăţeni europeni şi lideri ai statelor membre sau ai diverselor instituţii europene au înţeles că digitalizarea este esenţială pentru ca UE să devină nu doar neutră din punct de vedere climatic, ci, poate şi mai important, mai sigură şi competitivă pe plan internaţional. 
România trebuie să înţeleagă acest nou trend, să fie ambiţioasă şi să folosească toate oportunităţile financiare din Programul de redresare al UE “Next Generation EU” şi Bugetul Multianual al UE pentru a se adapta noilor cerinţe de pe piaţă şi transformărilor din această nouă etapă în care intră Europa,” a precizat Cristian Buşoi în comunicatul de presă. 
 
Preşedintele Comisiei ITRE a spus că primii paşi au fost făcuţi în acest sens, 
 
Primii paşi au fost deja făcuţi. În ultimele luni ne-am orientat cu toţii din ce în ce mai mult spre interacţiunea facilitată de tehnologie: cu ajutorul platformelor reuşim să facem diverse plăţi către instituţiile de stat sau private, companiile ajung mai repede la clienţii lor şi ţin legătura cu angajaţii, iar noi reuşim să îi vedem pe cei dragi aflaţi la mii de kilometri printr-un simplu click. Putem spune ca am pus bazele unei fundaţii pe care trebuie să o consolidăm cu încredere şi înţelepciune,” a adăugat Cristian Buşoi.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici