Europarlamentarul Victor Negrescu cere măsuri adecvate cetăţenilor UE din Ucraina

Situaţia tensionată din Ucraina necesită o atenţie sporită din partea autorităţilor naţionale şi europene, spune, sâmbătă, europarlamentarul PSD Victor Neegrescu, care cere să fie întreprinse măsuri adecvate pentru europenii care trăiesc în Ucraina.

Imaginea articolului Europarlamentarul Victor Negrescu cere măsuri adecvate cetăţenilor UE din Ucraina

Situaţia tensionată din Ucraina necesită o atenţie sporită din partea autorităţilor naţionale şi europene, spune europarlamentarul PSD Victor Negrescu.

„Îndemnul mai multor ţări către cetăţenii lor de a părăsi Ucraina reprezintă un semnal că lucrurile riscă să se agraveze. De aceea am solicitat Comisiei Europene şi Înaltului Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Securitate să întreprindă măsuri adecvate pentru asistarea cetăţenilor europeni care trăiesc în Ucraina, în eventualitatea în care situaţia devine mai îngrijorătoare”, spune Negrescu.

Acesta afirmă că demersul său către instituţiile europene a avut în vedere şi situaţia minorităţii româneşti din Ucraina, mulţi dintre membrii acesteia având cetăţenie europeană, precum şi nevoia ca aceasta să fie protejată şi asistată în mod adecvat inclusiv prin utilizarea infrastructurii UE şi a reţelei diplomatice europene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici