Evacuarea românilor din Afganistan. Cîţu: Aeronava MApN se întoarce la Kabul / Ar putea aduce şi cetăţeni străini la Bucureşti

  • Aeronava Forţelor Aeriene Române a luat un român de pe aeroportul din Kabul.
  • Florin Cîţu spune că aeronava se va întoarce şi după ceilalţi români din Afganistan.
  • Premierul anunţă că sunt ţări care au cerut României să le aducă cetăţenii la Bucureşti.
902 afișări
Imaginea articolului Evacuarea românilor din Afganistan. Cîţu: Aeronava MApN se întoarce la Kabul / Ar putea aduce şi cetăţeni străini la Bucureşti

„Aeronava a ajuns în Kabul. O singură persoană a ajuns la aeronavă. S-a întors aeronava la Islamabad. 14 nu ajunseseră. Se întoarce înapoi la Kabul să îi ia şi pe ceilalţi aeronava. Vom încerca, să vedem cum îi aduce la aeroport. (...) Sper să fie astăzi”, anuţă Florin Cîţu.

El afirmă că autorităţile române au primit cereri de la alte ţări pentru le a aduce cetăţenii în România.

„Nu am aceste informaţii, dacă a luat şi alţi cetăţeni sau va lua după aceea. (...) Monitorizăm şi încercăm să găsim soluţii (să aducem cetăţenii români la aeroport - n.r.). Sunt mai multe canale prin care lucrăm. Nu pot să spun nimic despre operaţiunile militare ale României”, adaugă premierul.

MAE a anunţat joi dimineaţă că un singur cetăţean român a fost evacuat pe cale aeriană din Kabul cu aeronava trimisă în Afganistan de statul român. Acesta a fost transportat la Islamabad, în Pakistan. Ceilalţi sunt blocaţi în oraş, iar autorităţile încearcă să-i aducă la aeroport.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici