EXCLUSIV: Orest Onofrei, desemnat pentru portofoliul Agriculturii, vrea să renunţe la funcţie

Senatorul PDL de Suceava Orest Onofrei, desemnat pentru funcţia de ministru al Agriculturii, a declarat, sâmbătă seară, că intenţionează să renunţe la această funcţie, după ce în mass-media au apărut acuze privind un accident mortal în care a fost implicat.

84 afişări
Imaginea articolului EXCLUSIV: Orest Onofrei, desemnat pentru portofoliul Agriculturii, vrea să renunţe la funcţie

EXCLUSIV: Orest Onofrei, desemnat pentru portofoliul Agriculturii, vrea să renunţe la funcţie

Onofrei a declarat corespondentului MEDIAFAX că este onorat devotul acordat de colegii din Delegaţia Permanentă a PDL prin care afost validat pentru funcţia de ministru al Agriculturii, dar că aobservat că în mass-media sunt reluate informaţii privind unaccident mortal din anul 2002 în care a fost implicat şi în carejustiţia l-a achitat.

"Se creează o problemă publică şi nu doresc să pun însituaţii dificile nici premierul, şi nici pe preşedinte. Suntemîntr-o situaţie dificilă, iar în condiţiile în care deţii o funcţiede o asemenea importanţă trebuie să faci ceva, şi nu să daiexplicaţii", a spus Onofrei.

El a spus că timpul până la formarea actualului guvern este preascurt pentru ca opinia publică să înţeleagă şi să accepteexplicaţiile aşa cum le-au acceptat cei din judeţul Suceava, unde afost validat de două ori prin alegeri.

Onofrei a subliniat că oamenii din judeţul Suceava care l-auvotat atât în 2004 pentru funcţia de deputat, cât şi în 2008 pentrucea de senator au înţeles că nu a fost vinovat de producerea aceluiaccident şi că şi justiţia s-a pronunţat în acest sens, fiindachitat.

Curtea de Apel Iaşi l-a achitat în iunie 2007 pe OrestOnofrei, care fusese acuzat de ucidere din culpă, în urma unuiaccident rutier petrecut în 2002, în care şi-apierdut viaţa un copil de opt ani, măsura Curţii de Apel fiinddefinitivă şi irevocabilă.

În motivarea hotărârii instanţei se precizează că princoroborarea procesului-verbal de cercetare, schiţa locului faptei,raportului medico-legal şi expertizelor criminalistice rezultă căvictima a apărut intempestiv pe carosabil, printre maşini, astfelîncât accidentul nu putea fi evitat, precizând că accidentul a fostcauzat de traversarea în fugă prin loc nepermis.

Accidentul în care a fos implicat Orest Onofrei s-aprodus în 29 iunie 2002, în comuna Cleja, judeţul Bacău.Orest Onofrei era la volanul unui Tico, care a lovit în plin unbăiat de opt ani, proiectându-l la o distanţă de 13 metri, iarmaşina a intrat într-un şanţ.

Copilul a murit pe loc, din cauza rănilor, iar Onofrei afost grav rănit.

Senatorul PDL de Suceava Orest Onofrei, desemnat pentru funcţia de ministru al Agriculturii,este absolvent al Facultăţii de Medicină Veterinară şi a fost, perând, medic veterinar la Herghelia Rădăuţi, şef al DSV Suceava,consilier judeţean, deputat, prefect, subprefect şi acumsenator.

Onofrei locuieşte în Suceava, are 51 de ani, este căsătorit şiare trei fiice.

El este doctor în ştiinţe veterinare, a absolvit şi cursurileFacultăţii de Inginerie şi Management agro-turistic, are master înadministraţie publică, a absolvit cursurile Institutului Naţionalde Administraţie şi pe cele ale Colegiului Naţional deInformaţii.

Onofrei a fost medic veterinar la Herghelia de la Rădăuţi,director al Direcţiei Sanitare Veterinare Suceava între 1996 şi2001, a fost ales în noiembrie 2004 deputat PNL de Suceava, dar înianuarie 2005 a renunţat la mandat fiind numit prefect de Suceava,funcţie pe care a deţinut-o până în primăvara anului 2008, când afost numit subprefect, funcţie la care a renunţat în august 2008când s-a înscris în PDL şi a candidat pentru Senat din parteaacestui partid, fiind ales senator în colegiul nr. 2.

El este, în prezent, secretar al Biroului Permanent al Senatuluişi prim-vicepreşedinte al organizaţiei PDL Suceava.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici