EXCLUSIV: Orest Onofrei, desemnat pentru portofoliul Agriculturii, vrea să renunţe la funcţie

Senatorul PDL de Suceava Orest Onofrei, desemnat pentru funcţia de ministru al Agriculturii, a declarat, sâmbătă seară, că intenţionează să renunţe la această funcţie, după ce în mass-media au apărut acuze privind un accident mortal în care a fost implicat.

102 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV: Orest Onofrei, desemnat pentru portofoliul Agriculturii, vrea să renunţe la funcţie

EXCLUSIV: Orest Onofrei, desemnat pentru portofoliul Agriculturii, vrea să renunţe la funcţie

Onofrei a declarat corespondentului MEDIAFAX că este onorat de votul acordat de colegii din Delegaţia Permanentă a PDL prin care a fost validat pentru funcţia de ministru al Agriculturii, dar că a observat că în mass-media sunt reluate informaţii privind un accident mortal din anul 2002 în care a fost implicat şi în care justiţia l-a achitat.

"Se creează o problemă publică şi nu doresc să pun în situaţii dificile nici premierul, şi nici pe preşedinte. Suntem într-o situaţie dificilă, iar în condiţiile în care deţii o funcţie de o asemenea importanţă trebuie să faci ceva, şi nu să dai explicaţii", a spus Onofrei.

El a spus că timpul până la formarea actualului guvern este prea scurt pentru ca opinia publică să înţeleagă şi să accepte explicaţiile aşa cum le-au acceptat cei din judeţul Suceava, unde a fost validat de două ori prin alegeri.

Onofrei a subliniat că oamenii din judeţul Suceava care l-au votat atât în 2004 pentru funcţia de deputat, cât şi în 2008 pentru cea de senator au înţeles că nu a fost vinovat de producerea acelui accident şi că şi justiţia s-a pronunţat în acest sens, fiind achitat.

Curtea de Apel Iaşi l-a achitat în iunie 2007 pe Orest Onofrei, care fusese acuzat de ucidere din culpă, în urma unui accident rutier petrecut în 2002, în care şi-a pierdut viaţa un copil de opt ani, măsura Curţii de Apel fiind definitivă şi irevocabilă.

În motivarea hotărârii instanţei se precizează că prin coroborarea procesului-verbal de cercetare, schiţa locului faptei, raportului medico-legal şi expertizelor criminalistice rezultă că victima a apărut intempestiv pe carosabil, printre maşini, astfel încât accidentul nu putea fi evitat, precizând că accidentul a fost cauzat de traversarea în fugă prin loc nepermis.

Accidentul în care a fos implicat Orest Onofrei s-a produs în 29 iunie 2002, în comuna Cleja, judeţul Bacău. Orest Onofrei era la volanul unui Tico, care a lovit în plin un băiat de opt ani, proiectându-l la o distanţă de 13 metri, iar maşina a intrat într-un şanţ.

Copilul a murit pe loc, din cauza rănilor, iar Onofrei a fost grav rănit.

Senatorul PDL de Suceava Orest Onofrei, desemnat pentru funcţia de ministru al Agriculturii, este absolvent al Facultăţii de Medicină Veterinară şi a fost, pe rând, medic veterinar la Herghelia Rădăuţi, şef al DSV Suceava, consilier judeţean, deputat, prefect, subprefect şi acum senator.

Onofrei locuieşte în Suceava, are 51 de ani, este căsătorit şi are trei fiice.

El este doctor în ştiinţe veterinare, a absolvit şi cursurile Facultăţii de Inginerie şi Management agro-turistic, are master în administraţie publică, a absolvit cursurile Institutului Naţional de Administraţie şi pe cele ale Colegiului Naţional de Informaţii.

Onofrei a fost medic veterinar la Herghelia de la Rădăuţi, director al Direcţiei Sanitare Veterinare Suceava între 1996 şi 2001, a fost ales în noiembrie 2004 deputat PNL de Suceava, dar în ianuarie 2005 a renunţat la mandat fiind numit prefect de Suceava, funcţie pe care a deţinut-o până în primăvara anului 2008, când a fost numit subprefect, funcţie la care a renunţat în august 2008 când s-a înscris în PDL şi a candidat pentru Senat din partea acestui partid, fiind ales senator în colegiul nr. 2.

El este, în prezent, secretar al Biroului Permanent al Senatului şi prim-vicepreşedinte al organizaţiei PDL Suceava.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici