Video EXCLUSIV - Paleologu: Dacă PDL îmi va cere, voi candida la Primăria Capitalei cu energia unui kamikaze - VIDEO

Deputatul PDL Theodor Paleologu a declarat, marţi, într-un interviu pentru MEDIAFAX, că va candida pentru Primăria Capitalei dacă PDL îi va cere acest lucru, arătând că într-o astfel de competiţie va lupta "cu energia unui samurai sau a unui kamikaze".

480 afișări

"Dacă partidul va considera că sunt destul de bine plasat pentru a duce o asemenea luptă, o voi duce cu energia unui samurai sau unui kamikaze, indiferent dacă pierd sau nu, pentru că este vorba despre însuşi rostul intrării mele în politică", a spus Paleologu, care candidează la şefia PDL la Convenţia Naţională de la sfârşitul săptămânii, dar şi pentru funcţiile de prim-vicepreşedinte, vicepreşedinte sau secretar executiv.

Paleologu a făcut această precizare după ce a fost întrebat dacă ar fi interesat de o candidatură la Primăria Capitalei.

"Tot ce ţine de politici urbane în Capitală mă interesează extrem de mult. De fapt, ce m-a motivat să intru în politică a fost acest lucru, faptul că asistam de ani de zile la distrugerea patrimoniului urban bucureştean. Ăsta-i motivul pentru care am intrat în politică. Deci, dacă partidul va considera că sunt suficient de bine plasat în sondaje şi suficient de bine plasat pentru a candida la Primăria Capitalei, evident voi accepta această misiune aproape imposibilă, cu recunoştinţă, ca pe o foarte mare onoare, pentru că este vorba de oraşul meu pe care vreau să-l salvez să nu fie făcut praf de buldozere şi de promotorii imobiliari care, de fapt, sunt nişte distrugători de patrimoniu, distrugători de oraş", a afirmat Paleologu.

El a precizat că, dacă este vorba să se bată pentru oraşul său, pentru "habitatul" său, o va face cu "o totală dedicare", pentru că este cauza care l-a motivat să intre în politică.

În opinia lui Theodor Paleologu, aşa cum reiese în sondaje, "PDL stă prost în Bucureşti", iar "Sorin Oprescu, în mod inexplicabil, este favoritul bucureştenilor".

"Dar, vă spun un singur lucru: dacă Bucureştiul continuă în direcţia în care merge, va fi rău de tot, pentru că este o direcţie total greşită, atât din punct de vedere al patrimoniului, cât şi al mediului înconjurător. Vă dau un singur exemplu: poluarea în Bucureşti, nu numai că este Capitala cea mai poluată din Europa, dar între Bucureşti - Capitala cea mai poluată şi Stockholm - Capitala cea mai puţin poluată din Europa este o diferenţă de 22 de luni de speranţă de viaţă, numai datorită poluării. Dacă bucureştenii vor să trăiască mai prost, să trăiască mai puţin şi să fie distrus oraşul lor de către primărie, este treaba lor, dar eu mă voi lupta pentru habitatul meu, pentru că sunt bucureştean cu tradiţie. Din secolul 18 suntem bucureşteni, avem şi o stradă în Bucureşti, şi eu pentru asta mă lupt, pentru cultura din care am ieştit, care este acest mediu bucureştean", a explicat Theodor Paleologu.

El a precizat că va candida, dacă partidul va considera că este destul de bine plasat pentru a duce o asemenea luptă, "cu energia unui samurai sau unui kamikaze", indiferent dacă pierde sau nu.

"Dar, nu sunt convins că eu sunt cel mai bine plasat, sunt alte personalităţi foarte puternice în organizaţia PDL Bucureşti, s-ar putea să se degajeze o altă candidatură pe care, evident, o voi susţine la momentul potrivit, după cum susţin şi eforturile doamnei Udrea în privinţa Legii Capitalei. Chiar acum, este o chestiune foarte importantă şi eu sunt om de echipă şi merg împreună cu partidul nostru", a adăugat Theodor Paleologu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici