EXCLUSIV: PNL Buzău se află în pragul executării silite pentru o creanţă de peste 90.000 de lei

Filiala buzoiană a Partidului Naţional Liberal se află în pragul executării silite, procedură declanşată de o societate care s-a ocupat de tipărirea de afişe în campania electorală din 2008, după ce organizaţia PNL nu a achitat valoarea contractului stabilit de părţi.

228 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV: PNL Buzău se află în pragul executării silite pentru o creanţă de peste 90.000 de lei

EXCLUSIV: PNL Buzău se află în pragul executării silite pentru o creanţă de peste 90.000 de lei

Societatea comercială Sistelese Impex din Bucureşti a cerut unui executor judecătoresc din Buzău începerea procedurii de executare silită privind filiala buzoiană a Partidului Naţional Liberal (PNL), după ce aceasta din urmă nu şi-a onorat un contract de prestări servicii, în legătură cu campania electorală, în valoare de aproape 90.000 de lei.

Potrivit unei adrese a executorului judecătoresc transmisă societăţii, obţinută de agenţia MEDIAFAX, executorul a emis în 7 octombrie 2009 dispoziţii de poprire pe conturile PNL Buzău aflate la aproape 20 de bănci.

Astfel, PNL Buzău, a ajuns în situaţia executării silite după ce Secţia comercială a Judecătoriei sectorului 3 Bucureşti, a decis în 17 noiembrie 2008 somarea PNL Buzău la plata către Sistelse Impex a sumelor de 87.267 lei, reprezentând facturile de plată pentru serviciile oferite, 9.454 de lei, reprezentând penalităţile de întârziere aferente şi 3.044 de lei, cheltuielile de judecată.

Concret, în 9 septembrie 2008, societatea comercială Sistelse Impex Bucureşti a depus o cerere ce avea ca obiect somaţia de plată privind Organizaţia Judeţeană PNL Buzău. În motivarea acestei cereri, societatea a arătat instanţei că la 24 aprilie 2008, între Sistelse Impex, în calitate de vânzător (furnizor) şi Organizaţia Judeţeană PNL Buzău, în calitate de cumpărător (beneficiar), s-a încheiat un contract de prestări servicii tipografice.

Potrivit actelor din dosar, obiectul contractului a fost executarea de către societatea Sistelse a unor postere cu reprezentarea grafică a candidaţilor PNL pentru comunele din judeţul Buzău. Pentru aceste postere au fost lansate comenzi ferme, se mai arată în acţiunea depusă la acea vreme în instanţă. Pentru aceste comenzi au fost emise trei facturi fiscale.

Societatea a făcut dovada în instanţă la acel moment că toate tipăriturile ce au făcut obiectul contractului încheiat între părţi au fost executate, livrate şi acceptate de către PNL Buzău în condiţii calitative ridicate, respectând datele tehnice din anexele la contract.

Potrivit deciziei Judecătoriei sectorului 3, care a rămas irevocabilă prin nerecurarea sentinţei (partea condamnată PNL nu a exercitat nicio cale de atac împotriva acestei decizii - n.r.), instanţa a reţinut că între Sistelese Impex şi PNL Buzău s-a încheiat contractul comercial numărul 80, din 24 aprilie 2008, în baza căruia societatea comercială a emis trei facturi fiscale în valoare totală de 87.267,46 lei, reprezentând contravaloare produselor livrate.

PNL Buzău nu a făcut dovada de plată a acestei sume, mai notează instanţa în motivarea sa, deşi a acceptat expres, prin semnare şi ştampilare, facturile fiscale menţionate în cadrul dosarului.

Pentru întârzierea la plată, cumpărătorul, respectiv PNL Buzău, s-a obligat să plătească conform contractului, penalităţi de întârziere de 0,1 la sută pe zi. Instanţa mai arată că societatea a calculat penalităţi de întârziere în sumă de 9.454,53 lei.

Instanţa a decis la acel moment să admită cererea societăţii Sistelese şi a somat PNL să plătească 87.267,46 lei reprezentând contravaloarea facturii fiscale, 9.454,53 lei, penalităţi de întârziere aferente de 0,1% pe zi, calculate până la 1 septembrie 2008 şi 3.044 lei, cheltuieli de judecată.

Hotărârea a rămas irevocabilă, astfel că avocatul societăţii, Cătălin Dancu, a solicitat punerea în executare a hotărâri, astfel că executorii buzoieni au demarat procedurile. Întrucât sumele identificate în conturile PNL Buzău nu au acoperit prejudiciul constatat, executorul judecătoresc a trecut la procedura identificării bunurilor mobile şi imobile ale organizaţiei.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, Sistelse Impex SRL are ca obiect principal de activitate fabricarea hârtiei şi cartonului ondulat şi a ambalajelor din hârtie şi carton, administrator fiind Doru Sebastian Mureşan, care este şi unul dintre cei trei asociaţi ai firmei. Printre obiectele secundare de activitate se află şi cea de tipărire.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici