Femeile din PSD cer 40% din locurile din conducerea partidului

Organizaţia de Femei a PSD a înaintat o propunere de modificare a Statutului care prevede ca în toate structurile de conducere, precum şi în delegaţiile care vor participa la forurile statutare, să existe o reprezentare a femeilor de 40%, a declarat, vineri, Rovana Plumb.

20 afișări
Imaginea articolului Femeile din PSD cer 40% din locurile din conducerea partidului

Rovana Plumb (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am propus ca în toate structurile de decizie, cât şi în delegaţiile care vor participa la forurile statutare din PSD, reprezentarea femeilor să fie de 40%", a precizat Rovana Plumb, răspunzând unei întrebări care privea propunereile de modificare ale statutului în ceea ce priveşte normă de reprezentare a femeilor în conducerea PSD înaintate de Organizaţia de Femei.

Rovana Plumb a mai arătat că pe 5 februarie, respectiv după Consiliul Naţional al PSD, convocat pe 4 februarie, va avea loc reuniunea Comitetului Executiv al Organizaţiei de Femei pentru a analiza care sunt paşii politici de urmat şi a decide care este candidatul pe care organizaţia să îl susţină la conducerea PSD.

"Organizaţia de Femei a PSD va da votul candidatului care, prin proiectul său, va cuprinde elemente de strategie şi programe care să asigure implementarea reală a egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi şi care va susţine promovarea femeilor în toate structurile de decizie, indiferent că vorbim de structura politică sau de cea adminstrativă, centrală sau locală", a precizat Rovana Plumb.

Comisia de centralizare a propunerilor de modificare a statutului PSD, condusă de Liviu Dragnea şi Victor Ponta, va centraliza toate propunerile până duminică, urmând să înainteze un raport spre dezbaterea organizaţiilor judeţene.

Dragnea a declarat, luni, după şedinţa CExN, că filialele PSD pot trimite la secretariatul general al partidului toate propunerile de modificare a statutului până la sfârşitul acestei săptămâni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici