Fenechiu: Berceanu, unul dintre cei mai incompetenţi miniştri ai Transporturilor

Vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu l-a criticat, luni, pe ministrul Transporturilor Radu Berceanu, apreciind că acesta este unul dintre cei mai incompetenţi miniştri pe care i-a avut România şi a spus că liberalii vor analiza dacă vor cere comisie de anchetă în acest caz.

44 afișări
Imaginea articolului Fenechiu: Berceanu, unul dintre cei mai incompetenţi miniştri ai Transporturilor

Ministrul Transporturilor Radu Berceanu (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

"Cred că cineva ar trebui să ancheteze modul defectuos în care Radu Berceanu gestionează activitatea Ministerului Transporturilor, dar nu ştiu dacă Parlamentul mai are vreo putere", a spus Fenechiu, referindu-se la faptul că un alt ministru al Cabinetului Boc, Elena Udrea, a refuzat să fie audiată de comisia parlamentară de anchetă.

El a arătat că Radu Berceanu a demonstrat că este aproape la fel de "protejat" ca Elena Udrea de către preşedintele Traian Băsescu.

"Am pus un semnal de alarmă asupra activităţii lui Berceanu. (...) Dacă o vom face sau nu (comisia de anchetă în cazul Berceanu- n.r.), vom vedea", a spus Fenechiu, adăugând că ministrul Transportutilor este un "afacerist"cu treburile Ministerului Transporturilor.

Vicepreşedintele PNL a mai spus că liberalii nu au discutat cu UDMR în privinţa unei comisii de anchetă în cazul Berceanu şi nu crede că PSD va fi de acord cu o astfel de comisie, având în vedere că social-democraţii se află la guvernare, iar "infrastructura României şi interesele de acolo îi leagă mult pe cei de la guvernare".

Potrivit lui Fenechiu, Radu Berceanu este "unul dintre cei mai incompetenţi miniştri ai Transporturilor" şi "un om capabil să spună minciuni dese".

Fenechiu a spus i-a trimis, în urmă cu câteva zile, lui Berceanu o scrisoare în care i-a sesizat o "anomalie" legată de faptul că a fost organizată o licitaţie pentru construirea a celei de-a treia benzi a autostrăzii Bucureşti - Ploieşti, în vreme ce nici primele două nu sunt încă construite". Fenechiu susţine că, în urma acestei scrisori, Berceanu a anulat licitaţia.

"Anul acesta, ministerul nu a început aproape niciun proiect major de infrastructură rutieră", a afirmat Fenechiu, arătând că de la ministrul Traian Băsescu, România nu a mai avut o gestionarea atât de proastă a drumurilor, ca acum şi că Berceanu întârzie sau opreşte reabilitarea a zeci de kilometri de drumuri naţionale şi sute de kilometri de autostradă.

Relu Fenechiu a enumerat mai multe proiecte amânate sau oprite de Berceanu, referindu-se la lucrările la autostrăzile Cernavodă- Constanţa şi la centura Constanţa, la care au fost demarate licitaţiile în 2007, iar acum Berceanu nu se grăbeşte să dispună începerea lucrărilor.

El a mai spus că Berceanu are o "problemă cu iz de DNA", prin faptul că a atribuit licitaţia unei firme care nu se afla pe primul loc pentru contractul de consultanţă pentru construcţia autostrăzii Medgidia- Constanţa. "Reamintim că, de curând, Curtea de Apel Bucureşti a decis să suspende contractul de consultanţă pentru construcţia autostrăzii Medgidia-Constanţa, după ce Berceanu a atribuit consultanţa nu firmei de pe locul 1(care a venit cu preţul de 7,2 milioane de lei), ci firmei de pe locul 4 (pentru preţul de 11,9 milioane de lei)", a spus Fenechiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici