Fifor: UDMR şi-a respectat cuvântul chiar şi când alte partide ar fi renunţat

Preşedintele CN al PSD, Mihai Fifor, susţine că partidul pe care îl reprezintă apreciază modul în care decurge colaborarea cu UDMR, onestitatea şi verticalitatea formaţiunii politice maghiare, care „dau sens expresiei că un cuvânt dat şi o mână strânsă înseamnă mai mult decât o înţelegere scrisă”.

325 afișări
Imaginea articolului Fifor: UDMR şi-a respectat cuvântul chiar şi când alte partide ar fi renunţat

Fifor: UDMR şi-a respectat cuvântul chiar şi când alte partide ar fi renunţat

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Mihai Fifor, a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, la Congresul UDMR, că încrederea pe care o are un partid faţă de partenerii săi reprezintă un capital politic care se construieşte greu şi care se poate pierde la prima încălcare a unei promisiuni.

”Atât preşedintele PSD, Liviu Dragnea, cât şi premierul Viorica Dăncilă, dar şi colegii mei din PSD apreciază mult modul în care decurge colaborarea cu UDMR, apreciem onestitatea şi verticalitatea care vă caracterizează şi care s-a văzut în toate parteneriatele încheiate de-a lungul vremii cu celelalte partide. UDMR este unul dintre partidele care dau sens expresiei că un cuvânt dat şi o mână strânsă sunt mult mai importante decît orice înţelegere scrisă sau contract semnat între părţi. (...) UDMR şi-a respectat cuvântul chiar în momentul când alte partide ar fi renunţat ca să îşi conserve capitalul politic. Încrederea pe care o are un partid faţă de partenerii săi reprezintă un capital politic care se construieşte greu şi care se poate pierde la prima încălcare a unei promisiuni”, a spus Fifor.

Acesta a apreciat modul în care UDMR şi-a respectat toate promisiunile şi şi-a câştigat cu sacrificii renumele de partener corect, de nădejde, ”pe care te poţi baza pentru a trece prin cele mai puternice furtuni politice care ar putea apărea în peisajul românesc”.

”Aţi pus mai presus beneficiul pe termen lung al reputaţiei de partener onest şi nu v-aţi lăsat ispitiţi de oferte politice atractive de moment care v-au fost făcute. Sprijinul a fost şi va fi tot timpul reciproc, în parteneriatele politice dintre PSD şi UDMR. V-am înţeles priorităţile şi încercăm alături de dumneavoastră să construim o viaţă şi un trai mai bun pentru comunitatea maghiară şi pentru toţi cetăţenii români. Avem un obiectiv comun pe care îl putem fructifica împreună, un parteneriat de tip win-win, iar cei care câştigă în mod real sunt cetăţenii acestei ţări”, a mai spus preşedintele Consiliului Naţional al PSD.

Mihai Fifor a dat asigurări că atât timp cât PSD se va afla la guvernare, cetăţenii maghiari, dar şi români, se vor bucura de creşterea reală a nivelului de trai.

”Avem toate motivele să continuăm această colaborare, să fim uniţi şi să ne sprijim reciproc”, a conchis Fifor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici