Finlanda va depune cerere de aderare la NATO

Preşedintele Finlandei, Sauli Niinisto, a declarat, duminică, faptul că ţara va solicita aderarea la NATO.

244 afișări
Imaginea articolului Finlanda va depune cerere de aderare la NATO
Şeful statului finlandez a afirmat că acest lucru va „maximiza” securitatea ţării sale.
 
Premierul finlandez, Sanna Marin, a declarat că speră că parlamentul va aproba decizia de a solicita aderarea la organizaţie. Luând cuvântul după anunţul privind aderarea la NATO, premierul finlandez a declarat că această mişcare a fost necesară în urma invaziei Rusiei în Ucraina.
 
Răspunzând la o întrebare din partea Sky News, Sanna Marin a declarat: „Când ne uităm la Rusia, vedem o Rusie foarte diferită de cea pe care o vedeam acum câteva luni. Totul s-a schimbat când Rusia a atacat Ucraina şi, personal, cred că nu mai putem avea încredere că va exista un viitor paşnic alături de Rusia. De aceea luăm decizia de a adera la NATO. Este un act de pace”.
 
Ea a adăugat: „Am avut războaie cu Rusia şi nu ne dorim un astfel de viitor pentru noi sau pentru copiii noştri”. 
Germania anunţă că a făcut toate pregătirile pentru un proces rapid de ratificare în cazul în care Finlanda şi Suedia decid să solicite aderarea la NATO, a declarat duminică ministrul de externe Annalena Baerbock, citat de Reuters. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici