Firea, întrebată de tensiuni în PSD: Cu siguranţă sunt lucruri de spus, le voi afirma în partid

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, miercuri, întrebată dacă simte tensiuni în PSD, că sunt „cu siguranţă lucruri de spus" în acest sens dar nu vrea să se alăture celor care „împroaşcă cu noroi” aşa că îşi va spune punctul de vedere în interiorul partidului.

248 afișări
Imaginea articolului Firea, întrebată de tensiuni în PSD: Cu siguranţă sunt lucruri de spus, le voi afirma în partid

Firea, întrebată de tensiuni în PSD: Cu siguranţă sunt lucruri de spus, le voi afirma în partid

„Din respect pentru dumneavoastră şi pentru bucureşteni şi pentru colegii mei din primărie şi din partid, nu voi face declaraţii politice la o întâlnire pe teme administrative. Şi, aşa cum mă ştiţi, chiar dacă ar fi anumite lucruri de spus, şi cu siguranţă sunt anumite lucruri de spus, le voi afirma într-un cadru organizat, statutar, şi nu mă voi alătura celor care împroaşcă cu noroi munca atâtor oameni", a declarat, miercuri, primarul Capitalei, Gabriela Firea, întrebată dacă simte că există tensiuni în PSD.

Firea a adăugat, în acest context, că partidul are nevoie de „oameni responsabili".

„Este atât de uşor şi de simplu să denigrezi fără să te gandeşti la consecinţe, astfel încât, repet, e nevoie în această ţară şi de oameni responsabili, eu sper să fie din ce în ce mai mulţi şi îmi place să cred că mă consideraţi o persoană responsabilă care nu pune în pericol aşteptările românilor, care sunt foarte mari la întreaga clasă politică, deci şi la partidul din care fac parte, şi la mine personal şi întotdeauna mă gândesc la consecinţele afirmaţiilor mele", a declarat primarul Capitalei care exercită şi funcţia de vicepreşedinte PSD.

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat pe 22 august, pentru MEDIAFAX, că „probabil” se va face o remaniere după evaluarea miniştrilor PSD în CExN şi că la şedinţa social-democraţilor de la Neptun se poate discuta inclusiv despre activitatea premierului Viorica Dăncilă.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, pe 21 august, că la Comitetul Executiv Naţional al partidului se va discuta despre activitatea miniştrilor, menţionând că este nemulţumit de unii dintre ei. Liviu Dragnea a mai spus că premierul va avea iniţiativa, dacă se pune problema de remaniere. Liderul PSD s-a declarat mulţumit de activitatea premierului Viorica Dăncilă.

„Categoric nu ( vreau să o schimb -n.r.). Doamna Viorica Dăncilă trebuie să rămână până în 2020, să încheie acest mandat. Este un premier foarte bun. Cu toată campania care încearcă să o descurajeze. E un record istoric de încasări la buget pe luna iulie şi cu o inflaţie negativă. Nu a avut experienţă administrativă doamna Dăncilă, dar a învăţat repede cum să conducă un guvern şi o face din ce în ce mai bine", a declarat Dragnea.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a declarat, pe 21 august, că nu se va discuta în şedinţa CEx de la finalul lunii despre excluderea Ecaterinei Andronescu, cea care a transmis că Liviu Dragnea trebuie să se retragă din fruntea partidului, altfel PSD va pierde guvernarea. "Eu nu le dau importanţă. Sincer. Haide, dăm prea multă importanţă unor chestiuni. Noi avem lucruri grele de făcut. Vom aproba un set măsuri şi acţiuni cu măsuri guvernamentale şi parlamentare în această toamna", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3, întrebat de scrisoarea lui Niculae Bădălău. Chestionat legat de o posibilă excludere a Ecaterinei Andronescu, Dragnea a declarat: "Nici vorbă (...) Nu ştiu. Înainte de începutul fiecărei sesiuni parlamentari grupurile se reunesc. Asta se face înainte de fiecare sesiune. Simplu".

Senatorul PSD, Ecaterina Andronescu, a cerut, pe 14 august, într-o scrisoare deschisă adresată membrilor PSD, ca liderul social-democrat Liviu Dragnea să se retragă din fruntea partidului, altfel PSD va pierde guvernarea, precum şi pregătirea unui guvern PSD de „super profesionişti”. Andronescu afirmă că PSD trebuie să salveze atât ţara cât şi partidul "de la un dezastru major" spre care se îndreaptă "vertiginos". În scrisoare, aceasta mai afirmă că Guvernul Dăncilă nu reprezintă PSD.

În perioada 30 august - 2 septembrie, social democraţii se reunesc la Neptun, într-un şir de reuniuni ale grupurilor parlamentare, ale organizaţiei de femei a partidului, precum şi într-un Comitet Executiv Naţional din care fac parte conducerea centrală a PSD, împreună cu preşedinţii organizaţiilor judeţene. La Neptun au fost invitaţi şi toţi membrii Guvernului, în frunte cu premierul Viorica Dăncilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici