Florea (PDL): Va trebui discutat şi cu PNL pentru o dreaptă puternică, candidat unic şi guvern ferm

Prim-vicepreşedintele PDL Dorin Florea afirmă că, pentru a oferi românilor "alternativa unei drepte puternice", cu candidat unic şi un guvern ferm, este nevoie de discuţii inclusiv cu PNL, "dacă se defineşte de dreapta şi nu se coafează mai mult cu bigudiurile de stânga".

174 afișări
Imaginea articolului Florea (PDL): Va trebui discutat şi cu PNL pentru o dreaptă puternică, candidat unic şi guvern ferm

Prim-vicepreşedintele PDL Dorin Florea (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Prim-vicepreşedintele PDL Dorin Florea a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că dacă dreapta ar fi înţeles că trebuie să se unească "ar fi fost prea frumos", însă acum clasa politică românească este, cel puţin la nivel de percepţie publică, "submediocră", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit lui Florea, dreapta "oferă un spectacol jalnic de a se ataca unul pe celălalt" şi fiecare partid încearcă să se poziţioneze pe spectrul politic "lovind în celălalt".

El a mai spus că PDL va trebui să îşi refacă structurile, să discute cu celelalte formaţiuni şi să unifice dreapta, punând "valorile în faţă".

Totodată, prim-vicepreşedintele PDL este de părere că democrat-liberalii nu au voie, în calitate de forţă care a condus România, să spună că nu au un candidat la Preşedinţie, un candidat care să fie desemnat premier sau o echipă de profesionişti, spre deosebire de alte partide de dreapta, precum Partidul Mişcarea Populară şi Partidul Forţa Civică

"Este Neamţu lider, este Răzvan Ungureanu lider… Vin la masă şi spun: «Mă luaţi pe mine, eu sunt cel mai bun, eu sunt cel bine plasat». Este de neacceptat acest lucru. Ei şi-au definit partide ca să nu aibă partide, nu au partide. M-aş bucura să aibă partide, să aibă oameni de calitate, să-mi pună cu adevărat problema unificării dreptei. (...) Toată lumea a zis: «unim dreapta, dar cu mine». De acord, domnul Răzvan Ungureanu - îl simpatizez - dar nu poţi să zici «eu sunt lider, votaţi-mă pe mine şi restul nu mai contează». Liderul pe care l-ai oferit trebuie să-ţi pună în valoare ceea ce ai gândit, ca partid. Cu un lider care-ţi pune în practică programul câştigi românii", a spus Florea.

El a adăugat că PDL nu mai este un partid "de lider" şi va trebui să parcurgă "drumuri întortocheate" în care să îşi definească o echipă, să crească un lider, să-l scoată în faţă şi să-l promoveze.

"PDL nu trebuie să mintă. Trebuie să-şi refacă structurile, să fie un adevărat partid cu structuri în teritoriu, să-şi desemneze liderul, după care să meargă rapid să stea de vorbă cu celelalte partide şi să unească dreapta. Dacă unul dintre liderii aceia va fi un potenţial prezidenţial de dreapta mai bun, mai dinamic, găsit mai atractiv de populaţie şi care să garanteze că pune în practică ce a gândit partidul, atunci trebuie să accepţi", a spus Florea.

În opinia acestuia, trebuie discutat "cu toată lumea" pentru "satisfacerea interesului naţional", trebuie depăşite orgoliile şi oprită migraţia, în caz contrar partidele doar "adună o oaste de strânsură care va perpetua continuu trădări: mocirlă bagi, mocirlă iese".

Florea a adăugat că, din punctul său de vedere, va trebui discutat inclusiv cu PNL, dacă interesul naţional este aşezat înaintea altor interese "de partid, de grup sau de familie".

"Dacă PNL se defineşte de dreapta şi nu se coafează mai mult cu bigudiurile de stânga - pentru că asta face acum, are exprimări de stânga clare - va trebui să stai de vorbă şi cu PNL, va trebui să oferi românilor alternativa unei drepte puternice, cu candidat unic şi cu guvern ferm. (...) Stânga am văzut că nu are candidat, aşa se defineşte domnul Ponta. Domnul Antonescu - vedem foarte clar că nu poate fi, la un moment dat, nu poate, aceasta e părerea mea. Şi atunci, în interesul României, poţi da un pas în spate", a spus Florea.

Preşedintele Traian Băsescu declara, vineri, că el şi-a dorit ca unificarea dreptei să se facă înainte de europarlamentare, iar mai apoi să se desemneze un candidat la prezidenţiale. Întrebat dacă unificarea dreptei se va face după europarlamentare, Traian Băsescu a spus că el a dorit ca această unificare să aibă loc acum şi a mărturisit că, în urmă cu trei săptămâni, l-a sunat Vasile Blaga, cu care s-a şi întâlnit ulterior să discute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici