Florin Cîţu: liberalii vor decide dacă sprijină varianta de buget propusă de premierul Nicolae Ciucă

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a anunţat că liberalii din conducerea partidului vor decide dacă sprijină în Parlament varianta de buget propusă de premierul Nicolae Ciucă. Cîţu i-a solicitat prim-ministrului explicaţii şi s-a declarat nemulţumit de forma bugetului.

730 afișări
Imaginea articolului Florin Cîţu: liberalii vor decide dacă sprijină varianta de buget propusă de premierul Nicolae Ciucă

Florin Cîţu: liberalii vor decide dacă sprijină varianta de buget propusă de premierul Nicolae Ciucă

„Vom supune la vot dacă aprobăm acest buget... totodată le voi spune colegilor mei că dacă nu se adoptă bugetul va fi o situaţie dificilă”, a declarat Florin Cîţu, luni seara, la Digi 24.

Fostul premier susţine că micşorarea cu 3,4 miliarde de lei a sumei pentru investiţii poate fi explicată prin introducerea în buget a unor pachete sociale care nu figurau în programul de guvernare. De asemenea, a fost criticată abordarea propusă de cei care au construit proiectul de buget.

„Am trecut foarte rapid de la antreprenorul, un erou în economie, la antreprenorul, un infractor... Mă aştept la retragerea investiţiilor”, a explicat liderul PNL.

Premierului Nicolae Ciucă i se va cere să vină în faţa conducerii PNL pentru a oferi explicaţii despre buget.

„Va trebui să vină să prezinte bugetul colegilor din PNL... Nu, nu (n.r dacă premierul s-a consultat cu liberalii)... Asta e dezamăgirea mea, PNL a cerut să se respecte programul de guvernare”, a adăugat Cîţu.

Decizia va fi respectată de toţi parlamentarii liberali, a precizat Cîţu. Şedinţa din Parlament pentru aprobarea bugetului pe anul 2022 va avea loc joi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici