Florin Cîţu: Nu avem încă propunerea de buget

Ministrul Finanţelor nu a prezentat în coaliţie o variantă de buget de stat pentru anul 2022, afirmă liderul PNL, Florin Cîţu. El neagă existenţa unor poziţii antagonice PNL-PSD şi precizează că reducerea deficitului bugetar a fost convenită cu reprezentanţii Comisiei Europene.

441 afișări
Imaginea articolului Florin Cîţu: Nu avem încă propunerea de buget

Florin Cîţu: Nu avem încă propunerea de buget

„Vom vedea care este varianta de buget, nu avem astăzi (marţi - n.r.)”, a spus, într-o declaraţie de presă, la Parlament, Florin Cîţu, preşedintele PNL.

El punctează că ministrul Finanţelor nu a venit în coaliţie cu această propunere de buget.

Despre discuţiile din interiorul coaliţiei, Cîţu a arătat că „nu sunt niciun fel de poziţii antagonice”.

„Ne-am asumat deficitul bugetar. Această reducere a deficitului bugetar nu este un lucru pe care noi l-am scos dintr-o cutie. Nu. Este o strategie pe care am discutat-o cu Comisia Europeană, cu partenerii internaţionali, o strategie care a fost acceptată şi a fost premiată de agenţiile de rating”, a spus el.

Despre deficitul bugetar, Florin Cîţu a declarat că se pot face mai multe lucruri, fie Ministerul Finanţelor să găsească resurse suplimentare de venituri, fie să se facă o colectare mai mare.

„Anul trecut a crescut colectarea. În 2021 a crescut colectarea. (...) Veniturile sunt mai mari cu 20 miliarde lei faţă de începutul anului. Conformarea voluntară a crescut şi nu au crescut taxele. Deci se poate. Avem dividende de la companiile de energie”, a mai spus Cîţu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici