Florin Cîţu, redă un dialog din Biroul permanent. Senatorul spune că Tăriceanu l-a numit „turnător ordinar”

Liderul senatorilor PNL Florin Cîţu a redat, luni pe Facebok, un dialog aprins din şedinţa de luni a Biroului permanent al Senatului, precizând că preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu l-a numit „turnător ordinar” şi „securist” pentru că a scris celor de la ALDE Austria şi Bruxelles.

305 afișări
Imaginea articolului Florin Cîţu, redă un dialog din Biroul permanent. Senatorul spune că Tăriceanu l-a numit „turnător ordinar”

Cîţu redă un dialog din Biroul permanent. Senatorul spune că Tăriceanu l-a numit „turnător ordinar”

"Nu pot să facă întotdeauna ce vor! Astăzi am mers la Biroul Permanent al Senatului cu documentele care arătau că preşedintele comisiei economice trebuie sancţionat pentru abuz în serviciu. Însa am avut un adevărat şoc. “Elegantul” preşedinte ALDE şi preşedinte al senatului a venit trăgând un car de nervi după el, iar ţinta nervilor eram eu”, a scris Florin Cîţu, luni pe Facebook.

Liberalul a redat dialogul „care i-a şocat pe toţi cei prezenti în sala” între el şi preşedintele Senatului care este şi lider al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

„Tăriceanu: Domnule Cîţu, nu ştiam că eşti un turnător ordinar... ai scris celor de la ALDE Austria şi Bruxelles că eu fac presiuni asupra băncii centrale. Cum îţi permiţi aşa ceva?

Eu: Domnule preşedinte, este o scrisoare publică la adresa abuzurlior ALDE în ceea ce priveşte tratatul de funcţionare al UE.

Tăriceanu: Cum iţi permiţi aşa ceva? Eşti un securist...

Eu: Domnule preşedinte, încălcarea tratatului de funcţionare este un lucru foarte grav.

Tăriceanu: Cum iţi permiţi aşa ceva? Ai scris în Austria...”, arată Cîţu.

Senatorul PNL a menţionat că liderul ALDE a urlat la el.

„Dialogul a continuat în această notă, el urlând la mine. Este prima dată când văd faţa adevărată a domnului preşedinte ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu. Totul a pornit de la scrisoarea mea publică pe care vă rog să o citiţi şi să-mi spuneţi voi dacă am avut dreptate sau nu”, a adăugat Cîţu.

Acesta a precizat că în şedinţa de luni a Biroului permanent al Senatului nu a mai fost propusă invitarea la audierea guvernatorului BNR Mugur Isărescu, informaţia fiind confirmată ulterior, într-o declaraţie de presă şi de către Călin Popescu Tăriceanu, care a fost întrebat despre subiect.

„Ca urmare a demersului meu, inginerul nu a mai propus astăzi ( luni n.r.) nicio audiere a BNR. Şi sunt sigur că dacă se va face audierea, o să fie corectă şi nu un linsaj public. Prima mea victorie politică anul acesta”, a conchis senatorul PNL.

Săptămâna trecută senatorul ALDE Daniel Zamfir i-a invitat la audieri pe guvernatorul BNR Mugur Isărescu şi pe Bogdan Chiriţoiu, preşedinte al Consiliului Concurenţei, însă niciunul dintre cei doi nu a participat la audierea în Comisia economică a Senatului. Prin urmare, Zamfir a spus că va retrimite invitaţiile prin Biroul permanent al Senatului.

Joia trecută, senatorul PNL Florin Cîţu i-a transmis liderului grupului ALDE din PE, Guy Verhofstadt, că ALDE şi PSD duc o campanie de intimidare a BNR şi Consiliului Concurenţei, în dorinţa de a control toate instituţiile independente din România. Pe această cale, liberalul a anunţat că va face o plângere în acest sens şi la Comisia Europeană, ECOFIN şi Banca Centrală Europeană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici