Florin Cîţu sau Dacian Cioloş au susţinerea USR PLUS pentru funcţia de premier. Orban nu răspunde aşteptărilor electoratului

  • USR PLUS susţine că un eventual nou guvern condus de Ludovic Orban nu răspunde aşteptărilor electoratului de centru-dreapta.
  • Aceştia au în vedere demisia din funcţia de premier şi neîndeplinirea angajamentelor luate.
  • Florin Cîţu sau Dacian Cioloş au susţinerea Uniunii.
1405 afișări
Imaginea articolului Florin Cîţu sau Dacian Cioloş au susţinerea USR PLUS pentru funcţia de premier. Orban nu răspunde aşteptărilor electoratului

„USR PLUS îşi exprimă dorinţa şi disponibilitatea de a continua discuţiile asupra structurii şi programului unei guvernări pe baza unei majorităţi alături de PNL şi UDMR”, transmite pe Facebook USR PLUS.

Potrivit sursei citate, atât varianta de premier propusă la consultările cu preşedintele României de către USR PLUS, respectiv Dacian Cioloş, cât şi varianta propusă de PNL, respectiv Florin Cîţu, au susţinere din partea USR PLUS.

Varianta Ludovic Orban premier este exclusă de USR PLUS.

„Considerăm că un eventual nou guvern condus de Ludovic Orban, având în vedere demisia din funcţia de premier şi neîndeplinirea angajamentelor luate faţă de USR PLUS, nu răspunde aşteptărilor electoratului de centru-dreapta care işi doreşte un nou început şi o guvernare cu mandat reformist”, spun liderii Alianţei USR PLUS.

Reacţia a venit după ce în spaţiul public s-a discutat, pe surse politice liberale, despre varianta de a fi desemnat premier Ludovic Orban, în locul lui Florin Cîţu, care ar urma să primească preşedinţia Senatului.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus despre negocierile pentru formarea noului guvern că trebuie să avem răbdare, pentru că în alte state negocierile au durat luni sau ani. Iohannis aşteaptă propunerea şi o va accepta, „că este Orban, că este Cîţu”.

Iohannis a adăugat că dacă se înţeleg PNL, USR PLUS şi UDMR şi vin cu o propunere, o va accepta: „că este Orban, îl accept, că este Cîţu îl accept. Nu ştiu pe cine negociază ei acolo, dar vor veni să propună ceva”.

Discuţiile de marţi, de la Vila Lac, nu s-au soldat cu un consens între liderii PNL, USR PLUS şi UDMR, au declarat pentru MEDIAFAX surse participante la negocieri.

La discuţiile de marţi, de la Vila Lac, au fost prezenţi Ludovic Orban, Kelemen Hunor, Dan Barna şi Dragoş Tudorache.

Întâlnirea a avut loc după ce Dan Barna a propus ca liderii celor trei partide din viitoarea coaliţie să intre împreună în guvern ca vicepremieri.

Premierul Ludovic Orban a anunţat pe 7 decembrie că îşi depune mandatul de prim-ministru, la un an şi o lună de la învestirea în funcţie. Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Nicolae Ciucă premier interimar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici