Florin Georgescu, singurul ministru prezent la recepţia de la Cotroceni de Ziua Naţională

Ministrul Finanţelor, Florin Georgescu, a fost singurul ministru prezent la recepţia de Ziua Naţională a României oferită de către preşedintele Traian Băsescu, joi seară, la Palatul Cotroceni.

929 afișări
Imaginea articolului Florin Georgescu, singurul ministru prezent la recepţia de la Cotroceni de Ziua Naţională

Florin Georgescu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Cu ocazia recepţiei a fost inaugurat la Palatul Cotroceni şi sistemul de lumini pentru sărbătorile de iarnă.

De asemenea, printre cei aproximativ 1.000 de invitaţi prezenţi s-au mai numărat ca reprezentanţi ai Guvernului şi secretarii de stat în MAE Bogdan Aurescu şi Ovidiu Dranga, secretarul de stat în MApN Sebastian Huluban şi secretarul de stat în MAI Marian Tutilescu.

De la eveniment au lipsit atât premierul Victor Ponta, cât şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Crin Antonescu şi Valeriu Zgonea.

Dintre personalităţile politice care au mai participat la eveniment s-au mai remarcat fostul lider PDL şi premier Emil Boc, precum şi alţi democrat-liberali precum Anca Boagiu, Cristian Boureanu, Mircea Toader. De asemenea, a fost prezent şi preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor.

Singurul reprezentant notabil al USL a fost senatorul liberal Ioan Ghişe, care a fost evacuat de la Palatul Cotroceni după ce a încercat să protesteze.

Au mai participat şi reprezentanţi ai altor instituţii ale statului cum ar fi şefii SRI şi SIE, George Maior şi Teodor Meleşcanu, preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, consilierul guvernatorului BNR Lucian Croitoru, dar şi fostul procuror general Codruţa Kovesi. La recepţie a fost prezent şi şeful ANI, Horia Georgescu.

Totodată, de la eveniment nu au lipsit reprezentanţi importanţi ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti cum ar fi ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, ambasadorul Federaţiei Ruse, Oleg Malghinov, ambasadorul Republicii Populare Chineze, Huo Yuzhen, ambasadorul Germaniei Andreas von Mettenheim, ambasadorul Statului Israel Dan Ben-Eliezer, ambasadorul Italiei Mario Cospito.

Printre cei prezenţi în Sala Unirii de la Palatul Cotroceni s-au mai remarcat şi prinţul Paul, însoţit de prinţesa Lia, precum şi soţia şi fiica preşedintelui, Maria şi Elena Băsescu, dar şi unele vedete din lumea sportului cum ar fi gimnastele Nadia Comăneci, Cătălina Ponor şi Sandra Izbaşa şi antrenorul lotului naţional, Octavian Belu.

La eveniment au participat şi reprezentanţi din mediul academic şi universitar, din mass-media, ai cultelor religioase, parlamentari ai grupului minorităţilor naţionale.

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, joi seară, la Cotroceni, un discurs de Ziua Naţională a României, adresând, la final, rugămintea ca de 1 Decembrie fiecare român să arboreze, în curte sau la fereastră, câte un steag tricolor.

Preşedintele a vorbit, în discursul său, ca în fiecare an, despre întemeietorii naţiunii, despre situaţia prezentă, despre obiectivele legate de continuarea integrării în UE şi NATO şi despre cât de dezbinată este societatea în actualul context politic.

El s-a referit şi la românii din diaspora şi la militarii din teatrele externe, precizând că gândul său se îndreaptă spre aceştia.

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că va asista la parada care va fi organizată sâmbătă în Bucureşti, la Arcul de Triumf, cu ocazia zilei de 1 Decembrie, el răspunzând însă astfel întrebat de jurnalişti dacă a primit invitaţie la recepţia pentru Ziua Naţională de la Palatul Cotroceni.

"Voi participa, pe 1 Decembrie, la parada de la Arcul de Triumf, unde înţeleg că va fi şi preşedintele, şi preşedinţii celor două camere", a spus Ponta.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici