Florin Iordache şi-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ - surse. Postul este pe viaţă

  • Florin Iordache şi-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ.
  • Iordache nu este singurul candidat la această funcţie, dar este creditat cu şansele cele mai mari.
  • Florin Iordache a fost ministru al Justiţiei în guvernul condus de Sorin Grindeanu.
1086 afișări
Imaginea articolului Florin Iordache şi-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ - surse. Postul este pe viaţă

Deputatul Florin Iordache şi-a depus, marţi, candidatura pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ, funcţie care nu are limită de mandat şi nu există nicio procedură prin care să poată fi revocată.

”Florin Iordache şi-a depus candidatura (pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ - n.r.), după ce nu a mai prins un mandat de parlamentar”, au declarat pentru MEDIAFAX surse parlamentare.

Iordache nu este singurul candidat la această funcţie, dar este creditat cu şansele cele mai mari, au precizat sursele citate.

Şedinţa de plen în care se va vota cine va prelua funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ este programată la ora 16:00, după ce depunerea candidaturilor a fost prelungită până marţi, la ora 12:00.

Preşedinţii Consiliului Legislativ nu au o limită de mandat şi nu există nicio procedură prin care să poată fi revocaţi.

Florin Iordache a fost ministru al Justiţiei în guvernul condus de Sorin Grindeanu. A demisionat după protestele împotriva OUG 13/2017.

Potrivit Constituţiei, Consiliul Legislativ este organ consultativ de specialitate al Parlamentului, care avizează proiectele de acte normative în vederea sistematizării, unificării şi coordonării întregii legislaţii. El ţine evidenţa oficială a legislaţiei României.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici