Flutur: Criza nu trebuie bocită, ci atacată frontal

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, joi, că criza economică "nu trebuie bocită", ci trebuie să fie "atacată frontal", cu investiţii şi cu atragerea a cât mai multă forţă de muncă în lucrări de infrastructură.

17 afișări
Imaginea articolului Flutur: Criza nu trebuie bocită, ci atacată frontal

Flutur: Criza nu trebuie bocită, ci atacată frontal (Imagine: Mediafax Foto)

Flutur a spus, într-o conferinţă de presă la Suceava, că pentru a face faţă crizei Guvernul va trebui să prioritizeze resursele în zona de investiţii pe infrastructură, cum ar fi construcţia de autostrăzi, drumuri naţionale, dar şi drumuri judeţene şi comunale, în domeniul mediului şi în domeniul social.

Vicepreşedintele PDL s-a pronunţat pentru finanţarea şi de la bugetul de stat a unui program de reabilitare a drumurilor judeţene şi comunale, arătând că sumele alocate prin POR pentru acestea au fost accesate deja, iar necesarul este mult mai mare şi că se aşteaptă o eventuală realocare a sumelor pe axele de finanţare din acest program.

El a arătat că în coaliţa de guvernare s-a discutat despre alocarea de sume consistente pentru absorbţia fondurilor europene, inclusiv pentru consiliile locale care au proiecte promovate, subliniind că cel mai pregătit cu proiecte europene este Ministerul Mediului, care a avansat multe astfel de proiecte.

"Criza nu trebuie contemplată, bocită, ci atacată frontal cu investiţii şi atrasă cât mai multă forţă de muncă în infrastructură, în drumuri, poduri sau regularizări de cursuri de apă", a mai spus Flutur.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici