Flutur despre îngheţarea salariilor: Au fost discutate mai multe variante

Vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur, a declarat, marţi noaptea, la finalul întâlnirii coaliţiei, referitor la îngheţarea salariilor, că s-au discutat mai multe scenarii, iar ministrului de finanţe i s-a cerut să prezinte mai multe variante, inclusiv un moratoriu, dar că nu s-a decis nimic.

23 afișări
Imaginea articolului Flutur despre îngheţarea salariilor: Au fost discutate mai multe variante

Flutur despre îngheţarea salariilor: Au fost discutate mai multe variante (Imagine: Mediafax Foto)

Gheorghe Flutur a precizat, la finalul întâlnirii conducerii coaliţiei de la Palatul Victoria, care a durat aproximativ şase ore, că în această întâlnire nu s-a luat nicio decizie, urmând ca reprezentanţii coaliţiei să se reunească din nou, miercuri seară, pentru o ultimă analiză, înainte de şedinţa de Guvern de joi.

Întrebat dacă în şedinţa coaliţiei s-a discutat despre îngheţarea salariilor şi a pensiilor, vicepreşedintele PDL a spus că "au fost discutate mai multe scenarii, şi i s-a cerut ministrului de finanţe să prezinte mai multe variante. Flutur a menţionat că s-a discutat şi despre un moratoriu, pe o perioadă de timp, dar a ţinut să adauge că nu s-a luat nicio decizie în acest sens.

El a mai spus că majoritatea miniştrilor au fost prezenţi la şedinţa de la Palatul Victoria.

Flutur a explicat că în condiţiile în care criza îşi face în continuare efectele, Guvernul trebuie să vadă ce măsuri ia pentru contracararea acesteia. El a mai spus că scenariile prezentate au venit şi din partea PDL şi de partea PSD.

"Nu am ajuns la o concluzie, vrem să discutăm mâine ( miercuri, nr) şi cu partenerii sociali", a mai afirmat Gheorghe Flutur.

Referindu-se la prezenţa preşedintelui Traian Băsescu la întâlnirea coaliţiei, Flutur a spus că reprezentanţii coaliţiei au discutat cu şeful statului despre bugetul de stat pe 2009 şi despre tema absorbţiei fondurilor europene, cât de pregătite sunt ministerele pentreu acest lucru.

Citeşte şi

Băsescu: Nu reacţionez negativ dacă Guvernul îngheaţă salariile şi pensiile pentru şase luni

Guvernul vrea să propună partenerilor sociali moratoriul pe salarii

Hossu: Îngheţarea salariilor este imposibilă

Geoană: PSD nu va fi de acord cu îngheţarea salariilor

O variantă preliminară de buget

Bobulescu: Cred că preşedintele Băsescu îşi depăşeşte atribuţiile

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici