FOCUS: Olteanu, Antonescu, Blaga, Voiculescu, Diaconescu, în oferta de candidaţi pentru Capitală

O mare parte a liderilor cu notorietate din partidele mari a decis să candideze în Capitală, printre aceştia aflându-se liberalii Bogdan Olteanu, Crin Antonescu, Ludovic Orban, conservatorii Daniela Popa şi Dan Voiculescu, democrat-liberalul Vasile Blaga sau social-democratul Cristian Diaconescu.

69 afișări
Imaginea articolului FOCUS: Olteanu, Antonescu, Blaga, Voiculescu, Diaconescu, în oferta de candidaţi pentru Capitală

FOCUS: Olteanu, Antonescu, Blaga, Voiculescu, Diaconescu, în oferta de candidaţi pentru Capitală (Imagine: Mediafax Foto)

Municipiul Bucureşti va fi reprezentat în Parlament de un număr de 28 de deputaţi şi 12 senatori, pentru alegerea acestora fiind înfiinţate un număr corespunzător de colegii uniniminale de deputaţi, respectiv de senatori.

Liberalul Bogdan Olteanu candidează în colegiul 1, pentru Camera Deputaţilor, avându-i drept contracandidaţi pe Gheorghe Groza (PDL) şi Gheorghe Kovacs (UDMR). Din partea PSD+PC candidează Mihaela Anton, iar din partea PRM, Novac Ştefan Tiberiu, în timp ce PNG-CD este reprezentat de Emanuel Onoriu. Din partea PPPS, candidează Alexandru Vladu.

La Senat, în colegiul 1, social-democratul Sergiu Nicolaescu intră în cursa electorală cu Cornelia Cazacu (PDL), Constantin Cojocaru (PRM), Gheorghe Dăugaru (PNG-CD), Alexandru Arin Avramescu (PNL), Gheorghe Kover (UDMR) şi cântăreţul Mihai Constantinescu, din partea Partidului Verde Ecologist.

Colegiul 2 pentru Camera Deputaţilor este disputat de deputatul Anca Constantinescu, din partea PDL, de Daniel Budurescu, din partea PNL, de Ion Nicolae, din partea Alianţei PSD+PC, Lengyel Erika, din partea UDMR, Potorac Dorel Ovidiu, din partea PNG-CD şi Marin Bogdan Mihai, din partea PRM. PPPS l-a înscris în cursă pe Claudiu Tănăsescu.

În colegiul 2 al Capitalei se confruntă, pentru un post de senator, liberalul Crin Antonescu, social-democratul Răzvan Theodorescu, democrat-liberalul Ionuţ Popescu, PNG-istul Ion Dichiseanu, Doru Ana Drăghia Gheorghe, din partea PRM, Arin Avramescu (PNL) şi Francisc Ştefan Csutak (UDMR). Din partea PPPS s-a înscris Florea Mitroi.

În colegiul 3, la Camera Deputaţilor, îi găsim pe Ludovic Orban (PNL), Marius Marinescu (Alianţa PSD+PC), pe Irinel Cristu, din partea PDL, Stihi Cristina, din partea UDMR, Petrică Preda (PRM) şi Barbu Florea, din partea PNG-CD.

Pentru un post de senator în colegiul 3 se întrec Dida Drăgan (PNL), social-democratul Cristian Diaconescu, Tudor Şerban, din partea PDL, Adrian Streinu Cercel, din partea PNL, Andrei Kozma (UDMR), Camen Ungureanu (PNG-CD) şi Mihaela Ionescu (PRM).

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici