FOCUS: PC şi-a început Congresul cu un imn nou şi l-a încheiat cu o horă

Noul imn al PC, Fuego, mărţişoarele şi întrebarea: "De ce PC nu stă pe propriile picioare?", au fost temele care i-au preocupat pe delegaţii conservatori veniţi, duminică, la Congres să-şi aleagă preşedintele.

36 afișări
Imaginea articolului FOCUS: PC şi-a început Congresul cu un imn nou şi l-a încheiat cu o horă

PC şi-a început Congresul cu un imn nou şi l-a încheiat cu o horă (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Sunt mândru că PC m-a ales să cânt noul imn", a spus Fuego care a venit îmbrăcat în stilul portului popular şi a interpretat, în primă audiţie, "Ca românul nu-i niciunul".

Mai mulţi vorbitori, inclusiv Liviu Dragnea, invitat de la PSD, au spus că este o alegere inspirată.

Inspirat a fost şi Petre Mărginean, candidat la şefia partidului, care l-a rugat, de la tribuna congresului, pe un coleg cu "nume predestinat", Nicu Grădină, să împartă ghiocei femeilor. "Mâine (luni- n.r.) este 1 Martie, colegele mele arată ca o primăvară, sunt frumoase şi înţelepte.Pentru ele, căte un ghiocel care este simbolul renaşterii", a spus Mărginean.

Între timp, discursurile liderilor PC curgeau de la prezidiul Congresului. " De ce nu putem naibi să trecem de acest prag blestemat de 5%, dacă existăm", întreba retoric primarul sectorului 4 Cristian Popescu Piedone.

Visul conservatorilor de a intra în Parlament, fără a fi la "remorca" vreunui partid, a fost exprimat de mai mulţi vorbitori. "Trebuie să fim un partid care câştigă alegerile şi nu caută scuze şi alianţe conjuncturale", spunea un lider local. "Dacă nu conştientizăm că este ultimul tren în care PC să fie pe picioarele lui şi să nu mai fim la remorca nimănui la alegeri, putem pleca acasă", a afirmat şi Piedone.

În final, conservatorii au aflat că, în urma votului lor, l-au ales preşedinte pe Daniel Constantin, tot pe fondul muzicii noului imn al partidului, "prezentat în a doua audiţie" şi care i-au inspirat pe unii delegaţi să încingă o horă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici