Foşti miniştri, reacţii după atacul lui Iohannis la adresa CCR. „Acuzaţiile, foarte grave” / „Vrea să fie dictator”

  • Florin Iordache, fostul ministru al Justiţiei, susţine că afirmaţiile preşedintelui referitoare la PSD sunt „foarte grave”, fiindcă „nu amestecăm deciziile CCR cu guvernarea”
  • Fostul ministru Liviu Pop spune că preşedintele vrea şi Guvernul său şi CCR-ul său
  • Klaus Iohannis a afirmat că decizia CEDO arată că Parlamentul, guvernat de PSD, „nu e capabil să ia decizii pentru protejarea cetăţenilor”
11658 afișări
Imaginea articolului Foşti miniştri, reacţii după atacul lui Iohannis la adresa CCR. „Acuzaţiile, foarte grave” / „Vrea să fie dictator”

Sursa foto: Profimedia

Foşti miniştri PSD consideră grave acuzaţiile preşedintelui referitoare la PSD, în urma deciziei CEDO. Florin Iordache spune că „nu amestecăm deciziile CCR cu guvernarea”.

„Foarte grave. Nu amestecăm deciziile CCR cu guvernarea. Până la urmă, noi, în Parlament, încercăm să modificăm legislaţia, astfel încât să fie în beneficiul cetăţenilor, iar deciziile CCR, ne plac sau nu ne plac, trebuie respectate”, spune Florin Iordache, fost ministru al Justiţiei, despre afirmaţiile preşedintelui.

Iordache spune că aşteaptă motivarea Curţii, iar dacă trebuie ceva schimbat în legislaţie, vor modifica în Parlament.

Despre propunerea Ministerului Justiţiei, ca fostul ministru Tudorel Toader să fie eliminat din cadrul Comisiei de la Veneţia, Iordache spune că e convins că Guvernul are argumente.

„Sunt convins că are argumente ministrul Justiţiei şi Guvernul să facă nominalizări”, mai adaugă acesta.

Fostul ministru al Educaţiei Liviu Pop afirmă că preşedintele visează puterea absolut, nu doar un Guvernul său, ci şi CCR.

„Decizia CEDO pe care dl preşedinte Iohannis încearcă să o manipuleze prin declaraţia publică spune cu subiect şi predicat că decretele prezidenţiale ar trebui să fie atacate pe fond în instanţă. Asta spune decizia CEDO cu subiect şi predicat. De aici, visele dl Iohannis de a avea puterea absolută, de a fi un dictator, un viitor dictator, să aibă şi CCR, şi guvernul dânsului şi parlamentul dânsului, poate modificăm legea şi poate fi şi primar de Sibiu în acelaşi timp. În fapt, asta spune decizia CEDO. Toate aceste atacuri asupra PSD sau asupra CCR nu au decât un singur obiectiv, campanie electorală în care domnul preşedinte Iohannis se află”, afirmă Liviu Pop, fost ministru al Educaţiei.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, astăzi, că decizia CEDO asupra revocării Codruţei Kovesi arată că e nevoie de o reformă în CCR, iar Parlamentul, guvernat de PSD, „nu e capabil să ia decizii pentru protejarea cetăţenilor”.

„Hotărârea CEDO de astăzi ne arată, dacă mai era nevoie, cât de necesară este o reformă la nivel constituţional a acestei instituţii. Însă este evident că Parlamentul actual, în această configuraţie politică, dominată chiar de partidul care a patronat revocarea din funcţie a doamnei Kovesi, a dovedit că nu este capabil să ia decizii pentru protejarea cetăţenilor”, a declarat preşedintele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici