Fostul ambasador în Belgia, Ştefan Tinca, numit secretar de stat în MApN

Fostul ambasador al României în Belgia, Ştefan-Alexandru Tinca, a fost numit joi secretar de stat şi şef al Departamentului pentru politica de apărare şi planificare din cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

2029 afișări
Imaginea articolului Fostul ambasador în Belgia, Ştefan Tinca, numit secretar de stat în MApN

Fostul ambasador în Belgia, Ştefan Tinca, numit secretar de stat în MApN (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

Decizia a fost semnată de premierul Dacian Cioloş şi publicată în Monitorul Oficial.

Tinca îl înlocuieşte la MApN pe Valeriu Nicuţ, eliberat din funcţie la cerere de către primul-ministru la începutul lunii martie. Potrivit relatărilor din presă, Valeriu Nicuţ este cumnatul fostului vicepremier Gabriel Oprea.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul de rechemare în ţară a lui Ştefan-Alexandru Tinca din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Regatul Belgiei.

Tinca a fost numit ambasador în Belgia în 2012. Diplomat de carieră, el este licenţiat al Facultăţii de Matematică din Bucureşti (1995) şi are un doctorat în relaţii internaţionale, susţinut la Univeristatea Babeş Bolyai de Cluj.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici