Fostul deputat Dan Păsat, audiat la DNA în dosarul privind cărţile scrise de deţinuţi

Fostul deputat PDL de Giurgiu, Dan Păsat, a fost audiat, miercuri, de procurorii anticorupţie, ca martor, în dosarul privind suspiciuni de corupţie în legătură cu mai multe lucrări scrise de deţinuţi, pe baza cărora au obţinut zile de libertate.

491 afișări
Imaginea articolului Fostul deputat Dan Păsat, audiat la DNA în dosarul privind cărţile scrise de deţinuţi

Fostul deputat Dan Păsat, audiat la DNA în dosarul privind cărţile scrise de deţinuţi

Dan Păsat a fost condamnat la 3 ani de închisoare în 2013, pentru şantaj şi corupţie. El a făcut presiuni fizice şi psihice asupra reprezentanţilor unor firme şi asupra unor primari, pentru a ceda lucrări publice către firma controlată de el, Prod Invest. Păsat a obţinut foloase necuvenite de 1,8 milioane de lei, conform DNA. În perioada de detenţie, fostul parlamentar a scris trei cărţi "Aspecte teoretice şi de practică judiciară privind infracţiunile de corupţie" (Editura BREN, Bucureşti, 2014), "Criminalitatea informatică" (Editura Sitech, Craiova, 2014) şi "Corupţia ca fenomen şi înfăptuirea justiţiei" (Editura Sitech, Craiova, 2015).

Întrebat cum i-a venit ideea de a scrie o carte despre corupţie acesta a răspuns : "Eu am fost condamnat pentru şantaj, nu pentru corupţie. E o mare diferenţă. Chiar dacă mi-am cerut banii mei înapoi, asta e. Am fost condamnat, m-am supus rigorilor legii şi am executat pedeapsa".

În aceeaşi cauză a fost audiat miercuri, în calitate de martor, şi fostul fotbalist Gică Popescu. Acesta a scris patru cărţi în perioada de detenţie, după ce a fost condamnat la ani,o lună şi zece zile de închisoare în dosarul transferurilor frauduloase de jucători. Cărţile lui Gică Popescu au fost publicate la Editura Fundaţia Scrisul Românesc din Craiova: "Fotbal pentru viitori fotbalişti profesionişti" (2014), "Consideraţii privind optimizarea strategiei de promovare a jocului de fotbal la nivel şcolar" (2014), "Personalitatea sportivului" (2014), "Abordări teoretice şi practico-metodice ale predării jocului de fotbal în centrele de copii şi juniori din perspectivă interdisciplinară" (2014).

Tot ca martor a fost audiat marţi Mihai Stoica, directorul sportiv al echipei Steaua. Acesta a avut o condamnare de trei ani şi şase luni în aceeaşi cauză, fiind eliberat în luna februarie a acestui an.

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat în 2014, alături de Gheorghe Popescu şi Mihai Stoica, pe Jean Pădureanu la trei ani şi patru luni de închisoare, pe George Copos la trei ani şi opt luni, pe Cristian Borcea şi Ioan Becali la câte şase ani şi patru luni, pe Victor Becali la patru ani şi opt luni şi pe Gheorghe Neţoiu la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici