Fostul ministru al Sănătăţii, atac la Guvern: Nu ai cum să obţii respectul UE prin răcnet şi ţâfnă

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu, a atacat sâmbătă Guvernul, susţinând că nu are cum să obţină respectul Uniunii Europene prin „răcnet şi ţâfnă” şi că România nu are duşmani în UE, ci are parteneri cu interese care trebuie înţelese.

1002 afișări
Imaginea articolului Fostul ministru al Sănătăţii, atac la Guvern: Nu ai cum să obţii respectul UE prin răcnet şi ţâfnă

Vlad Voiculescu, atac la Guvern: Nu ai cum să obţii respectul UE prin răcnet şi ţâfnă

„Primul nostru test va fi alegerile europarlamentare. Noi românii vrem să fim respectaţi în Europa şi asta auzim foarte des. Vrem să aducem Europa cât mai aproape de casa noastră, de România. Respectul nu se obţine însă prin răcnet şi cu siguranţă nu prin ţâfnă. Gândiţi-vă cât respect acordaţi dumneavoastră unui vecin care ţipă la voi că vrea să fie respectat, dar el fie fumează în lift, fie îşi bate familia, fie îşi aruncă mizeriile în faţa porţii, arătând numai dispreţ pentru întreaga comunitate în care trăieşte şi pentru regulile acesteia. Cam aşa se comportă şi Guvernul României astăzi, în toată această perioadă în Europa. O să trecem şi peste ruşinea acestor zile şi acestor luni şi va trebui să ne amintim că noi nu avem duşmani în Uniunea Europeană, avem parteneri, cu interese care trebuie înţelese. De aceea vom trimite în Parlamentul European pe cei mai experimentaţi dintre noi”, a declarat Vlad Voiculescu sâmbătă, la Convenţia Naţională a PLUS.

Acesta a adăugat că politicienii români nu sunt capabili să atragă oameni buni şi muncitori care să lucreze pentru instituţiile statului.

„Vrem un stat funcţional, nu unul bolând, vrem un stat independent, nu unul capturat, vrem un stat care să lucreze pentru cetăţeni, nu pentru o mână de politicieni, vrem un stat care să asigure libertatea oamenilor pentru că lumea s-a schimbat şi se schimbă şi noi trebuie să ne schimbăm cu ea. Vrem un stat care să asigure unitatea acestei ţări, care să construiască drumuri, poduri, şcoli, spitale şi infrastructură digitală pentru că toatea astea să ne aducă mai aproape unii de alţii. Uniţi suntem mai puternici. Vrem un stat care să readucă şcoala la locul ei. Un stat care să asigure solidaritate. Cum putem creea un astfel de stat? Avem nevoie de noi şi nimic altceva. De oamenii ăia buni, muncitori şi deştepţi pe care orice investitor străin şi orice antreprenor român e în stare să îi găsească şi să îi pună să lucreze pentru el sau pentru ONG. Doar politicienii noştri nu au fost niciodată în stare să găsească aceşti oameni şi să îi aducă în instituţiile statului. Noi suntem alături de ei, noi cei din PLUS, şi oricine vrea să ni se alăture este binevenit”, a adăugat Voiculescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici