Fostul primar al municipiului Timişoara, Gheorghe Ciuhandu, a fost trimis în judecată de DNA

Fostul primar al municipiului Timişoara, Gheorghe Ciuhandu, a fost trimis în judecată de DNA, alături de alte persoane, foşti sau actuali angajaţi ai primăriei, fiind acuzat de abuz în serviciu.

1508 afișări
Imaginea articolului Fostul primar al municipiului Timişoara, Gheorghe Ciuhandu, a fost trimis în judecată de DNA

Fostul primar al municipiului Timişoara, Gheorghe Ciuhandu, a fost trimis în judecată de DNA (Imagine: Alexandru Hreniuc/Mediafax Foto)

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Timişoara l-au trimis în judecată pe Gheorghe Ciuhandu, fost primar al municipiului, acesta fiind acuzat, alături de alte persoane, de abuz în serviciu.

"În cursul anului 2008, Ciuhandu Gheorghe, la acea dată primar al Municipiului Timişoara şi Cojocari Ioan, secretar al Consiliului Local Timişoara, uzând de prerogativele conferite de funcţiile ce le îndeplineau, au încălcat normele legale în vigoare ce reglementează posibilitatea virării unor sume de bani de la bugetul Consiliului Local Timişoara în contul S.C. Politehnica Timişoara S.A. În acest context, edilul, împreună cu inculpaţii Dumitru Delia-Ileana, Haracicu Smaranda Maria şi Mihalache Violeta-Teodora, a semnat un „Contract de asociere”, în baza căruia a fost alocată anual, pe o perioadă de 3 ani, suma de 9.000.000 lei, „pentru sprijinirea echipei de fotbal Politehnica Ştiinţa Timişoara", anunţă procurorii într-un comunicat de presă.

DNA susţine că astfel se urmărea sprijinirea firmei cu profil sportiv pentru redresarea financiară, procurorii dând exemplu faptul că "după încetarea finanţării de către Consiliul Local Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş, în anul 2011 S.C. Politehnica 1921 Ştiinţa Timişoara & Invest S.A. a intrat în insolvenţă, în lipsa sumelor necesare desfăşurării în continuare a activităţii".

Datoriile restante erau cunoscute de factorii de decizie din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara, atât la data semnării contractului de asociere, cât şi la momentul semnării actelor adiţionale de prelungire a acestuia pentru următoarele perioade bugetare, precizează DNA.

"În acelaşi context, inculpaţii menţionaţi mai sus au beneficiat de sprijinul celorlalte persoane care au avizat din punct de vedere al realităţii, legalităţii şi regularităţii şi au semnat, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu şi a dispoziţiilor legale, un număr de 40 de ordonanţări de plată", mai arată procurorii.

Acordarea unor sume de bani în mod abuziv şi contrar prevederilor legale în vigoare, în perioada 2008-2011, din bugetul local al municipiului Timişoara, către S.C. Politehnica Timişoara S.A. a însemnat finanţare ilegală, explică anchetatorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici