Frunzăverde: Guvernul să-şi asume organizarea alegerilor anticipate

Vicepreşedintele PD Sorin Frunzăverde a declarat, sâmbătă, la Timişoara, că principala greşeală pe care o face Guvernul este aceea că nu organizează alegeri anticipate, întrucât are doar 20 la sută din parlamentari.

3 afișări
Imaginea articolului Frunzăverde: Guvernul să-şi asume organizarea alegerilor anticipate

Frunzăverde: Guvernul să-şi asume organizarea alegerilor anticipate

Frunzăverde a spus că un Guvern aflat în minoritate, care se bazează pe doar 20 la sută din parlamentari, nu-şi va putea trece legile, iar situaţia în care se complace Executivul ţării este anormală.

„Principala greşeală a acestui Guvern este că nu organizează alegeri anticipate. În orice ţară din Uniunea Europeană un Guvern aflat într-o asemenea minoritate în Parlament organizează alegeri anticipate. Când te bazezi pe 20 la sută din parlamentari organizezi alegeri anticipate, este o responsabilitate pe care Guvernul o are faţă de cetăţenii României. El nu este acum un Guvern legitimat de majoritatea opţiunilor electorale ale cetăţenilor ţării sale, cred că în acest moment România se complace într-o situaţie anormală”, a spus Sorin Frunzăverde.

Potrivit sursei citate, singura soluţie pentru ca România să iasă din situaţia de criză actuală este organizarea alegerilor anticipate, lucru pe care actualul Guvern ar trebui să şi-l asume şi să nu fie nevoie ca partidele politice să recurgă la moţiunea de cenzură.

„Clamăm democraţia, vorbim despre libertate, dar ne scapă acest element esenţial, un Guvern aflat într-o asemenea poziţie îşi asumă organizarea de alegeri anticipate, este singura soluţie pentru a ieşi din această criză. Nu putem inventa altceva. În realitate nici nu trebuia să se ajungă la moţiunea de cenzură. Un Guvern care nu-şi poate trece legile prin Parlament, care este infirmat în legea lui de funcţionare şi organizare, moral nu are decât această soluţie. Nu trebuia să se ajungă ca un partid să depună o moţiune. Eu, ca Executiv al României, aflat într-o asemenea postură, îmi asum organizarea de alegeri anticipate”, a declarat Sorin Frunzăverde.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici