Frunzăverde: Nu se pune problema anticipatelor. Nicio formaţiune din coaliţie nu doreşte anticipate

Prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde a declarat, luni, după şedinţa coaliţiei, că "nu se pune problema alegerilor anticipate" şi că niciuna dintre formaţiunile care fac parte din coaliţie nu doreşte acest lucru.

476 afișări
Imaginea articolului Frunzăverde: Nu se pune problema anticipatelor. Nicio formaţiune din coaliţie nu doreşte anticipate

Frunzăverde: Nu se pune problema anticipatelor. Nicio formaţiune din coaliţie nu doreşte anticipate (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Nu se pune problema alegerilor anticipate. Nimeni nu doreşte acest lucru, niciuna din formaţiunile care fac parte din coaliţie", a declarat Frunzăverde, răspunzând întrebărilor ziariştilor pe această temă.

El a făcut această declaraţie înaintea şedinţei BPN al PDL.

UDMR va analiza săptămâna viitoare, în cadrul forurilor de decizie, oportunitatea declanşării alegerilor parlamentare anticipate, procedură care ar mai "linişti vocea străzii" şi ar asigura un consens cu opoziţia, a declarat, duminică, agenţiei MEDIAFAX, vicepreşedintele politic al Uniunii, Laszlo Borbely.

Borbely a arătat că, având în vedere situaţia socio-politică actuală şi luând în considerare decizia Curţii Constituţionale, este necesar ca oportunitatea alegerilor parlamentare anticipate să fie supusă unei analize foarte serioase.

"Nu ne temem de alegerile anticipate, sunt convins în capacitatea de organizare a UDMR în acest sens. În ultima perioadă, în cadrul Uniunii s-au formulat opinii pro şi contra pe acest subiect, dar între timp s-a schimbat situaţia. În opinia mea, s-ar mai linişti vocea străzii, în acelaşi timp am ajunge la un consens şi cu opoziţia, reprezentanţii lor fiind cei care au lansat ideea alegerilor anticipate. Iar dacă vorbim cu toţii aceaşi limbă, nu rămâne decât să dăm drumul şi să organizăm alegeri parlamentare", a spus, pentru MEDIAFAX, ministrul Borbely.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a susţinut că declaraţia lui Borbely Laszlo despre alegerile anticipate a fost personală, şi nu făcută în numele Uniunii, o eventuală decizie privind alegerile anticipate urmând să fie luată de UDMR numai după discuţii în cadrul coaliţiei.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici