Funar: Dosarul Monicai Macovei trebuia demult să ajungă în instanţă

Secretarul general al PRM, senatorul Gheorghe Funar, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, la Târgu Mureş, că dosarul fostului ministru al Justiţiei, Monica Macovei, "în mod normal, trebuia să ajungă demult în judecată".

2 afișări
Imaginea articolului Funar: Dosarul Monicai Macovei trebuia demult să ajungă în instanţă

Funar: Dosarul Monicai Macovei trebuia demult să ajungă în instanţă

Funar a susţinut că Macovei "a semnat 500-600 de anexe la hotărâri de Guvern identice sau mai grave decât cea semnată de Chiuariu".

El a apreciat că preşedintele va fi pus într-o situaţie dificilă acum. "Dacă preşedintele are acelaşi pix (ca în cazul fostului ministru Chiuariu - n.r.) va trebui să o trimită în judecată", a declarat Funar.

Acesta a spus despre Macovei că a fost pusă ministru la Justiţie fără a-i fi studiat dosarul de cadre şi că pe Traian Băsescu nu l-a interesat dacă este maculată sau imaculată. Întrebat dacă crede că preşedintele Traian Băsescu îşi va da avizul pentru începerea urmăririi penale împotriva lui Macovei, senatorul a răspuns: "scenaristul filmului Balamucul e imprevizibil", în contextul în care secretarul general al PRM afirmase că de trei ani, o lună şi cinci zile, de când Băsescu este preşedinte, în România rulează filmul "Balamucul".

"De Norica Nicolai, însă, nu scapă, o va avea ministru la Justiţie", a spus senatorul, adăugând că preşedintele ar fi trebuit să semneze numirea Noricăi Nicolai la Justiţie, pentru că ori o va face silit de decizia Curţii Constituţionale, ori aceasta va primi portofoliul după ce va fi validată în Parlament.

Ministerul Justiţiei a sesizat, în 9 octombrie 2007, Parchetul instanţei supreme după ce în urma verificărilor privind modul în care, în timpul ministeriatului Monicăi Macovei, a fost contractată organizaţia Freedom House - care a realizat auditul ce a stat la baza adoptării Strategiei Naţionale Anticorupţie în 2005 - a descoperit indicii de fals intelectual.

"Pângerea s-a înregistrat ca dosar penal la Secţia de urmărire penală şi criminalistică. Deocamdată, se află în faza de acte premergătoare începerii urmăririi penale. Nu vă pot confirma şi nu vă pot infirma dacă se va cere aviz de cercetare penală, pentru că este decizia exclusivă a procurorului de caz”, a declarat Codruţa Kovesi, răspunzând unei întrebări a jurnaliştilor în legătură cu stadiul acestui dosar.

Ministerul Justiţiei (MJ) informa, într-un comunicat, că verificările Corpului de Control al Ministrului Justiţiei în legătură cu modul în care Freedom House a câştigat selecţia de oferte pentru realizarea auditului s-au finalizat.

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici